Opinió

De reüll

Viure més

Deia Mercè Rodoreda a Quanta, quanta guerra... que “les coses importants són les que no ho semblen”, i si n’hi ha de vegades que ho devem pensar al llarg de la vida! Que l’alegria són moments que passen i fugen rabents, com aigües ràpides riu avall. Que la vida corre més de pressa del que ho fan els nostres peus i que en passem tantes, d’hores, capficats en aspectes que finalment es demostren banals. “La vida és allò que passa quan estàs ocupat fent altres plans.” La cita s’atribueix a John Lennon (la va incloure al tema Beautiful boy (Darling boy)) i sembla que la va publicar abans el periodista nord-americà Allen Saunders, deixant-la en herència per a la posteritat i encertant-la de ple. Com d’encegador en pot arribar a ser el ritme de vida a les grans ciutats.

Així que, pensant en tot això, la proposta espanyola (inclosa en l’acord de governabilitat) de reduir la jornada laboral de les 40 a les 37,5 hores setmanals en l’horitzó del 2025 s’ha de llegir com una estratègia per treballar millor (però no menys) i viure més.

El “menys és més” de Mies van der Rohe aplicat també a la producció i al consum responsable, en un futur en què la sostenibilitat del planeta, de la societat, no és un caprici sinó una necessitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia