Opinió

De reüll

Ignorància

La segregació per llengua que aplicarà, a partir d’ara, el govern de les illes Balears a les escoles illenques fruit de l’acord entre el PP i Vox no és només un atac contra la llengua pròpia d’aquest territori, podríem dir que és un atac contra els alumnes, que patiran la ignorància de renunciar a una llengua oficial només per conviccions polítiques dels seus pares que, en el futur, no han de compartir per força.

Ningú no dubta ja de la necessitat de conèixer el màxim de llengües en un món interconnectat i, en canvi, la llengua de casa continua sent rebutjada per certs polítics. Ningú no discuteix la necessitat de conèixer l’anglès o l’alemany a les illes, o la conveniència de conèixer l’italià o el francès, ni com va de bé conèixer el castellà. La comunitat educativa de les illes es manté ferma. Saben que mantenir el català com a llengua vehicular a les escoles és garantia d’èxit. La fórmula dona accés als joves a conèixer les dues llengües en igualtat de condicions, ja que si hi ha una llengua reprimida no és pas el castellà. En el seu moment els mestres de les illes es van unir en una marea verda contra el decret de trilingüisme del PP, i ara més d’una vintena d’entitats del sector educatiu han plantat el govern balear. Són mestres i amants de la cultura. I s’uneixen contra la ignorància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia