Opinió

Keep calm

La bici de l’Indurain

Amb permís del coitus interruptus del Barça en la Champions, que ha demostrat que Montjuïc està bé per fer-hi concerts però que l’èpica és per al Camp Nou –i encara–, la cosa més emocionant que ha passat a Catalunya des que els agents de l’autoritat multaven esgarriats –i esgarriades– que arribaven a casa més tard de les 10 de la nit durant la pandèmia, és l’heroica recuperació de la bicicleta de Miguel Indurain per part dels Mossos d’Esquadra. Ho va fer pública la mateixa policia catalana en un tuit: “Avui hem pogut retornar a Miguel Indurain la bicicleta que li van sostreure al març a Vila-seca mentre es preparava amb el seu equip per a la Titan Desert Morocco 2024. Just a temps per a la cursa que es disputa a partir del 28 d’abril.”

No cal dir que uns quants ciutadans van respondre a la piulada desitjant la mateixa perícia en resoldre les seves denúncies que la que han tingut amb el VIP. Però al marge d’això, em queden uns dubtes sobre la virtut de l’heroïcitat dels agents, vist el tuit inquietant que hem assenyalat. Perquè, a veure, els Manel ja ens van explicar que el cinc vegades campió del Tour de França es va fondre a les rampes de l’Hautacam per culpa d’un danès. Així que ara, a punt de fer els 60, Miguelón deu estar més per fer bicicleta estàtica que la Titan Desert. O sigui que potser els nois que li van robar la bici en realitat li estaven fent un favor. Favor que és el mateix que farien a tots els senyors que cada diumenge inunden les carreteres de corbes amb un mallot de llimac per poder fer una cervesa i un entrepà de llom amb formatge.

A més, els nanos de 18 anys tenen el mèrit de ser els primers en la història de fer pujar de 28 les pulsacions a la locomotora de Villava, quan va obrir la porta de la seva furgoneta i es va trobar que allà no hi havia la màquina valorada en 6.500 euros. Que, a veure, com trobes una comprador d’un velocípede de 6.500 pavos? A Wallapop?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia