Articles

Una sortida tan grisa com tota l'estada

El secretari general del PSPV- PSOE, Joan Ignasi Pla, ha dimitit després d’haver-se fet públiques unes informacions que l’acusaven de rebre un tracte de favor per part d’un empresari de la construcció. Pla no ha pagat els 100.000 euros que li van costar unes reformes a casa seva. Una quantitat que hauria avançat una constructora que aspirava a l’adjudicació d’un projecte immobiliari al municipi socialista de Dénia. L’exlíder dels socialistes valencians no ha pogut justificar en cap moment una operació altament sospitosa. Les declaracions que va fer dijous després de comunicar a l’executiva del seu partit que dimitia del càrrec tampoc van respondre a les acusacions. En lloc d’explicar de manera convincent la seva actuació en tot el cas, Joan Ignasi Pla va proclamar-se víctima d’una conspiració en què va implicar dirigents del PSPV-PSOE i Prisa, empresa propietària dels dos mitjans de comunicació –el diari El País i la SER– que van traure la notícia.

És cert que les relacions entre Prisa i el PSOE no passen moments gloriosos. José Luis Rodríguez Zapatero va decidir des que va arribar a la Moncloa potenciar un altre grup de comunicació –Mediapro– que acabés amb el monopoli de què han gaudit durant dècades els mitjans del desaparegut Jesús Polanco. Monopoli d’influència respecte al PSOE i de tracte de favor de les administracions governades pels socialistes. L’enfrontament entre Prisa i Mediapro ha desembocat en una guerra oberta pels drets televisius de les transmissions dels partits de futbol. Una pugna en la qual Mediapro ha arribat fins i tot a editar un diari que aspira a competir directament amb El País. No és estrany, per tant, que cada moviment només tingui sentit en aquest context convuls.

És possible que les informacions publicades sobre Joan Ignasi Pla pretenguin ser un toc d’alerta perquè Zapatero reconsideri la seva estratègia comunicativa quan falta tan poc per a les eleccions. Però, tot i que aquest detall sigui important, el secretari dels socialistes valencians no ha justificat una conducta irregular. I aquest és el problema. La seva dimissió culmina una trajectòria mediocre, en què el PSPV ha quedat supeditat del tot al PSOE, fins i tot en les sigles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.