Articles

Trossos

La por

El lema de precampanya del PSC és molt interessant, i per això se n'ha parlat tant. Ens informa que no és ni independentista ni de dretes. Probablement. Però no és tampoc moltes altres coses. Per què subratllar precisament aquestes dues? Doncs perquè el PSC necessita mobilitzar el nucli clàssic del seu electorat, que amenaça d'abstenir-se. I la gent, quan no es mobilitza a favor, de vegades prefereix fer-ho en contra. El rebuig i la por mobilitzen. I el PSC creu que la independència i la dreta fan por al seu electorat.

Independència

Fa por, la independència? Una cosa és no agradar i una altra fer por. Per fer por cal que una cosa es percebi com a amenaçadora: terrible i imminent. No sé si l'electorat socialista està espantat fins a aquest punt amb la perspectiva de la independència. En primer lloc, no crec que la vegin tan imminent, com una cosa que es decideix aquestes eleccions. I tampoc no crec que la vegin tan temible, encara que no els agradi.

Dreta

Per contra, diria que la dreta sí que els fa por. I la por a la dreta ha actuat eficaçment com a element de mobilització contra el PP. Però no em sembla que CiU espanti tant aquest electorat com ho fa el PP. El PSC necessitarà convèncer els seus electors que populars i convergents són ben bé el mateix, també com a dreta. No és la percepció general. No sé si la independència i la dreta fan por. Em fa l'efecte que un govern de CiU no en fa gaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.