Opinió

A la tres

He quedat glaçat

“Ettinger assegurava que la medicina no només aturarà l'envelliment sinó que el podrà fer revertir”

Fa pocs dies vam conèixer la notícia de la mort de Robert Ettinger. Bé, no sé ben bé si mort és la paraula, perquè Ettinger ha estat congelat, en espera de poder ser reviscut en un futur proper, quan els avenços de la medicina ho facin possible.

Ettinger és el pioner d'una tècnica que la ciència-ficció ha popularitzat: ha estat el pacient numero 106 a ser criogenitzat i emmagatzemat al Cryogenics Institut, fundat per ell mateix a Detroit. En 1962, el seu llibre The Prospect of immortality va causar furor als EUA. Va crear també la Immortalist Society, els membres de la qual, per un bon grapat de dòlars, són submergits en nitrogen líquid en espera que els pronòstics d'Ettinger es facin realitat. Assegurava que en un futur proper la medicina no només aconseguirà aturar el procés d'envelliment, sinó que el podrà fer revertir! Ens espera, deia el científic nord-americà, una humanitat “essencialment immortal”. Una perspectiva que no només s'aplica als éssers humans –almenys als 459 humans que ja tenen contractats els serveis de congelació. Al Cryogenics Institut de Detroit també esperen la resurrecció de 80 mascotes.

Les implicacions del futur que ens proposa Ettigner no poden ser més inquietants, fins i tot per a ell mateix. Entre les 105 persones congelades abans que ell, hi trobem la seva mare, morta el 1977, la seva primera muller (1987) i la seva segona esposa (2000). M'he imaginat per un moment el pobre Ettinger en el moment de trobar-se cara a cara amb la mare i totes dues dones descongelades alhora, i he quedat glaçat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.