Opinió

A la tres

Les internes d'Esquerra

“Pagueu
els exèrcits, estimeu-vos l'un a l'altre, i oblideu-vos de tota la resta”

Després de consolidar el domini romà sobre l'actual Anglaterra, la mort va sorprendre l'emperador Septimi Sever el 4 de febrer del 211 a Eboracum, avui York. Abans de morir, va convocar els seus fills Geta i Caracal·la, cridats a succeir-lo conjuntament, i va dir-los: “Pagueu els exèrcits, estimeu-vos l'un a l'altre, i oblideu-vos de tota la resta.”

A Esquerra Republicana de Catalunya, ja fa temps que van matar l'emperador. Com solia passar a Roma, la successió en el partit independentista mai no ha estat tranquil·la, sempre hi ha hagut lluites intestines, baralles i defenestraments més o menys evidents.

Els exèrcits han estat pagats durant aquests darrers anys, amb la presència dels republicans a la Generalitat, on el partit va reprendre una tradició institucional continuada de partit de govern des dels anys trenta del segle passat, només interrompuda durant els governs de Convergència i Unió.

Pel que fa a la segona màxima de Septimi, sembla que el partit tornarà a optar per una batalla interna per decidir el cap de llista a Madrid, la qual cosa fa pensar que la transició de Puigcercós a Junqueras no serà tan plàcida com podia semblar en un principi.

Per cert, els fills de l'emperador tampoc no van fer gaire cas del pare. Caracal·la va matar el seu germà Geta durant una reunió de reconciliació convocada a Roma, va ordenar l'assassinat de més de 20.000 partidaris de Geta i va fer esborrar el seu nom de tots els arcs, columnes i monuments on constava juntament amb ell.

Sortosament, Oriol Junqueras
és historiador. Segur que no
repetirà els errors del passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.