Opinió

Ull de peix

Misteris

Ho dic amb tota la cordialitat: algú entén la trajectòria del senyor Carretero?

Un misteri inextricable: als informatius de TV3 apareix Toni Cruanyes, amb ulleres; però tot de sobte es treu les ulleres i és el corresponsal a París. Un sistema revolucionari d'estalviar presentadors? Em pregunto com s'ho fa Màrius Serra per ser a tot arreu. O és un treballador infatigable, o té un clon. O totes dues coses. L'admirat i aplaudit Sergi Pàmies també és un habitual de diversos mitjans. De vegades, però, sobta que parli com un aristòcrata. Algú sap per què Fernando Alonso és tan famós? Per què és notícia gairebé cada dia? Algú té la llista dels seus mèrits? No crec que sigui per la seva peculiar depilació de celles. Ni per les curses guanyades...

Per què, essent en aquests moments, la literatura catalana notícia arreu del món, algunes llibreries mai no exhibeixen llibres en català als seus aparadors? Què s'ha fet dels anuncis de laca de Penélope Cruz? És veritat, com diuen, que és tan obedient a la seva parella, i que l'actual li ha dit que això de les laques i els xampús no té glamur? Per què dissabtes i diumenges TV3, tan sensacional en molts aspectes, ens martiritza amb curses de cotxes i de motos tot el sant dia?

Ho dic amb tota la cordialitat: algú entén la trajectòria del senyor Carretero? És allò ja clàssic de dir que algú va fer un gir de 360 graus? Algú ha sentit, en aquest Principat de vegades sord, el sospir d'alleujament que puja del País Valencià, malgrat que el nou president es diu Fabra i és del PP? Com és que s'ha esborrat el somriure de burla de moltes, moltíssimes cares quan els parles d'independència?

El genial Ferran Adrià ha fet l'últim sopar, anomenat “L'últim vals”, i, oh meravellós Ferran, l'ha dedicat al préssec Melba. Doncs bé: al reportatge hi sortia un cap de toro. Misteri: era un subtil al·legat contra les curses de toros o una defensa?

Sabeu per què el millor vi del món, en aquests moments, és un vi de la Terra Alta, Domus Pensi 2006? Fàcil: perquè el jurat internacional era imparcial.

I sabeu per què Tarragona serà la seu del Jocs Olímpics del Mediterrani 2017? Fàcil, també: perquè s'ho mereix. Eureka!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.