Opinió

LA CRÒNICA

DE barcelona

Els bongos mai no ho farien

Aquest diari ens informava abans-d'ahir d'una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona que, contràriament al que és habitual, tendia a la lògica i el sentit pràctic. I, mal que pesi als ecologistes perquè el govern municipal actual és el que és, cap a la sostenibilitat. La cosa és simple. Al cap de l'any, els agents de la Guàrdia Urbana comissen centenars d'instruments musicals i aparells de so (altaveus i amplificadors). Les causes són d'allò més diverses. Uns dels instruments situats al capdamunt de la llista dels més requisats són els bongos, cosa que ja ens il·lustra per on van els trets –o els sorolls–. Resulta que, com que la sanció administrativa per recuperar-los és de vora 200 euros, la immensa majoria de propietaris no els reclamen. Suposo que surt més a compte comprar-ne uns altres amb què poder continuar amb la fal·lera acústica. Res de fer una funció per recollir diners i poder recuperar de la pèrfida administració aquell instrument musical que t'havia acompanyat sempre i significava tant per a tu. No. La situació seria més o menys com la del gos de l'anunci, enmig de la carretera, acabat d'abandonar. I el missatge que et diu: “Ell mai no ho faria”. Doncs res, substitueixin el gos per uns bongos i ve a ser el mateix.

En qualsevol cas, el resultat de tot plegat és un magatzem municipal ple d'instruments musicals. La gran novetat és que per primer cop l'Ajuntament ha decidit no destruir-los. Per una banda impressiona saber que abans sí que es destruïen tots aquests instruments captius i abandonats. Una cosa és fer la foguera sagramental de purificació a base de DVD pirates i una altra fer-la amb guitarres, bongos, clarinets, trompetes, etcètera (sí, sí, hi ha de tot). El cas és que l'Ajuntament en farà donació a entitats musicals que treballin en la formació de músics. I no solament això, sinó que, segons ha declarat el regidor senyor Ciurana, si cal reparar els instruments abans de donar-los, es farà. Canvia el xip, doncs, de l'administració. Ja no es llencen les coses, no som rics, es reciclen i es tornen a posar en circulació. Molt bé, doncs.

Ara, vist que una de les primeres entitats que rebrà una donació d'instruments és l'Escola de Músics, del Raval, que no ens estranyi que el cercle es torni a tancar i els bongos, reparats, tornin a les mans del seu amo original. Ara que s'acosten les festes, gairebé sembla la culminació d'un conte nadalenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.