Opinió

la GALERIA

del Maresme

Suspens a la “lleial” oposició

Després d'un any de nou govern a Mataró, els ciutadans més que aprovar els nous continuen suspenen els anteriors. Com a mostra un botó: el consistori ha demanat per segona vegada un préstec a l'Estat per pagar els proveïdors. El PSC es fa enrere del pronunciament de fa uns dos mesos i l'aprova. El seu cap ho justifica dient que l' import d'ara és menor –una mica més de cinc milions d'euros–, i hi afegeix que el govern havia fet els deures, tal vegada com si ell continués essent l'emèrit professor. Com que tot plegat sembla una excusa, caldrà saber què hi ha al darrere d'aquest canvi, que no ha estat un atac de responsabilitat recuperada. Per dir-ho curt, només la por d'envermellir de l'edil perquè es fessin públiques algunes vergonyes pròpies ho pot explicar.

L'alcalde, en l'entrevista als mitjans per fer balanç d'aquest primer any de govern, va explicar que en la construcció d'un edifici municipal al “rengle” hi havia una desviació per “obres complementàries” de més del 40% del cost. Aquest desviament sembla que fou ocasionat per la decisió de reforçar les estructures de l' immoble per fer possible un “plató de televisió privat” –no per escoles o serveis socials–, que després no va interessar ningú.

La factura del desfici apareix als despatxos del comú fa molt poc. Les corregudes i l'atabalament d'uns i el capteniment dels altres han fet possible el canvi d'opinió. Això sí, el senyor mestre presumeix molt. Val més que s'ho faci mirar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.