Opinió

Ventilador engegat

El ventilador de la corrupció està en marxa. Bárcenas, en primera línia, i al mateix nivell, en Millet. D'altra banda, els gestors de la sanitat pública catalana no donen l'abast i van amunt i avall dels jutjats i de la comissió d'investigació del Parlament. També la visiten els banquers de caixes catalanes que manaven quan va haver-hi els daltabaixos financers i la bombolla de la construcció. Unes comissions parlamentàries que, tal com s'esperava, hi donen alguns minsos detalls. Els compareixents fan l'orni mentre els diputats pregunten de tot i per tot per no engegar el ventilador.

A nivell pràctic els parlamentaris només podran enviar a la fiscalia l'informe que hauran elaborat després d'haver-los escoltat. A nivell més teòric fins ara alguns parlamentaris no han aconseguit l'objectiu principal que perseguien. Veure en directe com als exbanquers els queia la cara de vergonya tot i que ho han intentat amb totes les fórmules possibles.

El diputat José Antonio Coto, de 28 anys i del PP, preguntava a Narcís Serra, de 70 anys, si estava preparat quan va assumir la presidència de la Caixa de Catalunya. Serra, més gat vell que tots els diputats, es va limitar a dir que sí. Perquè era catedràtic d'economia i havia estat alcalde de Barcelona. Serra i el director general, Adolf Todó, van escoltar en directe quan David Fernàndez, de la CUP, els va dir “lladres” a la cara –a una distància de 10 metres–. Potser cal en aquestes comissions un xic de respecte de no voler que ens caigui a tots la cara de vergonya

Un panorama dantesc on tot s'ha barrejat. Ni Bárcenas és Millet ni al revés. Encara que tots dos són acusats per l'opinió pública d'haver posat la mà al calaix. Ni Narcís Serra és un lladre mentre no es demostri el contrari.

El mal de la banca està fet i no cal prejutjar encara que els jutges decidiran el que calgui. La gran barreja actual de tot plegat fa ben fàcil que tot caigui al mateix sac i fins i tot que faci la sensació que no n'hi ha un pam de net.

El temps de la justícia no és el mateix que el de la política. Per això, el president del govern està obligat a anar al Congrés dels Diputats per donar explicacions al voltant de les novetats de l'afer Bárcenas. Tal com ho farà el president de la Generalitat a finals de mes al Parlament de Catalunya, on ha avançat que podrà donar poques explicacions més enllà d'allò que ha dit fins ara i que passa per assumir responsabilitats quan hi hagi una sentència ferma.

De moment el ventilador està engegat i una part de polítics espantats perquè pot esquitxar arreu. Per això cal que els protagonistes siguin molt clars i sobretot que donin la cara en tot moment...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.