Opinió

de set en set

Dels drets i deures

La del títol primer, on es regulen els drets, deures i principis rectors, va ser una de les grans negociacions de l'Estatut. Inicialment, hi havia dubtes sobre si el text els havia d'incloure en un capítol, en una extensa llista. Com que molts ja estan regulats per llei, hi havia forces que no veien imprescindible que es consagressin dins de l'Estatut, com finalment sí que es va fer.

Ve al cap el plantejament pensant en la compareixença del president de la Generalitat sobre el cas Palau. Amb les absències destacadíssimes de Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho. En el quart aniversari que esclatés el cas Palau i moltes peticions d'explicacions després per als màxims responsables de Convergència, just el dia que Artur Mas compareix al Parlament, Navarro és a Alacant en un acte de partit i Sánchez-Camacho no assisteix a la sessió en protesta perquè les explicacions no es donen en ple, sinó en comissió. Les campanes fan que els seus soferts segons –Maurici Lucena i Enric Millo– siguin els que portin la veu cantant en un interrogatori en què no se salven de respondre pels casos que afecten i han afectat les seves formacions. Millo intenta esquivar Bárcenas i Lucena, driblar Filesa. I la republicana Marta Rovira substitueix Oriol Junqueras –també absent– fent gala de l'equilibrisme de qui suporta el govern des de l'oposició. Joan Herrera, Albert Rivera i Quim Arrufat –David Fernández no és a la comissió–sí que interpel·len Mas.

Imaginen que Alfredo Pérez Rubalcaba no hagués interrogat Mariano Rajoy per l'extresorer del PP al Senat? Doncs és més o menys el que va passar al Parlament. I potser no està escrit enlloc, i segurament té dret a no fer-ho, però no hauria estat el deure d'algú que aspira a la presidència de la Generalitat preguntar dimecres a Mas, tot i les incomoditats que això li pogués causar?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.