Opinió

De set en set

Persones lúcides

Tots aquells que coneixem Jordi Sargatal i sabem de la seva trajectòria professional com a naturalista, tenim clar que el que ell opini sobre qualsevol qüestió vinculada amb la flora i fauna del país (i del món) i tot el que l'envolta  és, o hauria de ser, paraula de sant. Des de l'any 84 (abans també li consta currículum a favor de la naturalesa i la sostenibilitat), com a primer director del Parc Natural dels Aiguamolls, l'entusiasta activista no ha deixat de vincular-se, implicar-se i reivindicar tot allò que representava una millora pel respecte i conservació  dels espais naturals i dels seus ecosistemes. Em consta que, a més a més del llarg currículum com a ecologista compromès, a Jordi Sargatal el defineix també la lucidesa i el bon criteri. Dues qualitats que no sempre es troben en personatges que són emblemes, i a vegades presoners, del sector que representen. Qualitats que, amb frases com ara “no ens ho podem deixar perdre”, “ens equivocaríem”, “no s'entendria”, l'han definit clarament a favor de la ubicació del projecte El Bulli Foundation a cala Montjoi, i desvinculat de les reivindicacions sobre aquest tema que la Iaeden (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura) ha fet. Bravo! Sí, senyor! ¿Com pot ser que encara hi hagin veus que pensin que un projecte com aquest, amb tot el que representa d'inversió, de prestigi, de reclam, de riquesa, no mereix una atenció especial per part de la normativa i les lleis? Que fem el boig? Que ens és igual saber que aquesta oportunitat se la rifarien a qualsevol indret de qualsevol país del món i que hi posarien totes les facilitats, recursos i energies per no perdre-la? De veritat que pensem que no hem d'adaptar els preceptes per tal de donar-li cabuda? Mirin, si els responsables de la Iaeden (Sargatal en va ser membre fundador) no entenen que  les normes han d'interpretar-se, i que per aquest motiu precisament hi ha individus darrere d'elles, és que no entenen res.

I com molt bé diu l'amic Sargatal: “Jo canviaria totes les lleis que fes falta per tirar endavant un projecte si està ben fet; el que no pot ser és que la llei no ho permeti si està bé.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia