Opinió

Espanya ens estima

Adéu, feixistes!

Gràcies al Partit Popular, aquesta setmana hem “gaudit” d'un símbol feixista amb potes a la seu de la nostra sobirania. El Parlament de Catalunya.

Al ple d'aquest dimecres un grup reduït de maleducats que eren a la tribuna de convidats, gràcies al Partit Popular català, varen ser expulsats per la presidenta del Parlament.

Núria de Gispert els havia cridat a l'ordre diverses vegades després d'aplaudir cada cop que un diputat del PPC o de Ciutadans atacava el 9-N des de l'hemicicle. Mentre marxaven, Miguel Bosch (a la foto), membre del Moviment 12-O, una plataforma ultraespanyolista, va alçar el braç i va cridar “Viva España, Visca Catalunya.” Ja a fora va afirmar als mitjans de comunicació que “el govern ensinistra políticament” els nens a les escoles.

El dia següent La Razón titulava la notícia de la següent manera: El “Viva España” que va descompondre als separatistes. Presenta un Parlament intolerant i cap paraula sobre la salutació feixista. O potser creuen, com va piular el personatge, que senzillament estava acomiadant-se de la cambra. Quina barra!

Una dona que formava part del grup expulsat, al sortir cridava: “Sou espanyols, us agradi o no us agradi.” Hi posarem remei.

Nouenefòbia

Els atacs al 9-N s'han reproduït els darrers dies. La por a aquesta data va néixer el mateix dia del seu anunci. Amb l'acord del 12 de desembre. No van acceptar un referèdum com l'escocès. Van impugnar la consulta alternativa derivada de la llei de consultes aprovada pel Parlament i finalment també porten al Tribunal Constitucional el nou 9-N.

Ramón Rodríguez Arribas, que va ser vicepresident del TC, precisament durant l'època de la sentència de l'Estatut, publicava a l'ABC un article, il·lustrat per Nieto, amb un dibuix realista del president Mas portant una brida amb pantalles als ulls com les que porten els cavalls per no desviar-se del camí. Una imatge desagradable i que fa una certa angúnia. Res de nou al text. L'únic argument, la Constitució. Articles 1 i 2. La sobirania resideix en el poble espanyol i la indissoluble unitat de la nació espanyola. Antic i esgotador. Qui porta la brida?

Per Societat Civil Catalana, la consulta és un “frau i una estafa”, i per Mariano Rajoy, un “acte mesquí”.

Ramon de Veciana, portaveu d'UPyD a Catalunya, deia en una entrevista a l'ABC que “el desafiament d'Artur Mas és un cop d'Estat”. Segons Veciana, “els cops d'estat no han de perquè ser violents, es pot fer amb un bolígraf si ets un civil o amb una arma si ets militar". La definició de la RAE el contradiu ja que parla d'"actuació violenta i ràpida". Però tant se val. L'important és posar cop d'estat al titular.

Pedro Morenès, ministre de defensa, afirmava a RNE que sent “pena” de veure com “els catalans fan un esperpent” que “els ridiculitza”.

Davant de tot això aquest divendres El Mundo preguntava als lectors: “Creu que el govern ha d'utilitzar la força per impedir la consulta del 9-N?” Van votar més de 25.000 persones. Un 57% creu que sí, davant del 43% que s'hi nega. Hi ha amors que maten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia