Opinió

Espanya ens estima

La llei suplanta
la política

Després de l'acord del 14-G (aquesta data també mereix ser recordada) uns quants articulistes han tornat a agafar embranzida. En aquesta batalla del tot o res en què la caverna mediàtica i el Partit Popular han volgut convertir la relació entre Catalunya i Espanya, la política ha passat a segon terme.

Deuen considerar que ho tenen malament en aquest terreny i aposten directament per la llei. Concretament, pel Codi Penal. Ens volen condemnar a cadena perpètua?

En un article a El Mundo titulat En mans de la majoria no independentista, Victoria Prego es queixa que la independència de Catalunya depengui de la democràcia. “No és acceptable que els dirigents polítics hagin sotmès el Codi Penal a una poda brutal pel que fa als articles que garantien la defensa de la nació. I el resultat és que ara mateix ningú cometrà cap delicte si oficialment es proclama en el Butlletí Oficial de Catalunya la independència d'aquesta comunitat i la separació d'Espanya.”

D'altra banda, a l'ABC, amb una il·lustració del president Mas caminant amb els peus a dins d'unes urnes, Ramón Rodríguez Arribas, vicepresident del Tribunal Constitucional el 2010, ens diu violents: “Cal dir que no només és violència la dels que cremen contenidors i apedreguen aparadors, també ho és la que s'exerceix amb fets consumats, contra institucions democràtiques per destruir-les, i amb elles la unitat nacional.” Cal recordar-li, al senyor Arribas, que Franco va demostrar amb escreix que la unitat nacional no depenia d'institucions democràtiques.

En un altre paràgraf demostra que veu les coses una mica diferents que la Victoria Prego. Ell confia que amb la llei a la mà n'hi haurà prou per combatre la voluntat de la majoria dels catalans: “Davant d'aquesta situació (una declaració d'independència), veritablement límit, hauran d'adoptar-se les mesures que l'ordenament jurídic preveu, amb totes les seves conseqüències; aquestes que ningú desitja i de les quals exclusivament en serien responsables els qui, després de posar-nos als espanyols davant de l'abisme, es preparen per empènyer l'Estat a precipitar-se cap a ell.”

De quines mesures parla? Per què no s'atreveix a dir-les? Nosaltres els responsables? Això no és també una mica violent? Tanta por els fa fer política?

L'Estat espanyol ens paga la festa

En dos dies consecutius i des de la plana on també s'hi escriu l'editorial, La Razón torna a barrejar el diners del FLA i la tasca de la secretaria d'Afers Exteriors de la Generalitat.

Dimarts 20 deia: “Artur Mas continua amb la mirada posada a vendre a fora el projecte sobiranista, i per això augmentarà la xarxa d'oficines diplomàtiques, culturals i comercials mentre l'Estat continua sufragant el forat financer del seu govern.”

El dimecres 21 hi insistia demostrant que l'ordre dels factors no altera el producte: “La Generalitat demana 9.460 milions a l'Estat. Mentre per una banda demana a l'Estat perquè li quadrin els comptes, per l'altra s'ho gasta per ‘exportar' el seu projecte sobiranista a través d'una xarxa d'oficines que sufraga gustosament.” I no se'n cansen mai de repetir la seva demagògia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia