Opinió

el defensor del lector

Les nostres eleccions

Les eleccions municipals són la festa major del nostre diari i, per tant, s'hi posaran tots els mitjans possibles perquè el lector ho sàpiga tot

Des de l'inici d'El Punt Diari les eleccions municipals han estat, en podríem dir, la nostra festa major. I és que el diari va començar pràcticament amb unes eleccions municipals, les del 1979, les primeres de la democràcia. Tots els que en aquells moments érem al diari, molt poca gent, tot sigui dit, ho recordem com si parléssim de fa quatre dies. I és que va ser tot plegat tan dur com fantàstic. Ja sé que ho he explicat dotzenes de vegades, però m'agradaria que els lectors d'avui busquessin l'exemplar del dia de les eleccions per adonar-se de la feina que es va fer. Els resultats estan posats poble per poble a mà. Imagineu-vos que difícil que va ser tenir a cada poble una persona que ens fes arribar, ja fos personalment o per telèfon, els resultats. No sé a quina hora vam tancar el diari, però em sembla que ja començava a sortir el sol.

Però tot ha canviat radicalment en tan pocs anys. Ara els resultats arriben al mateix lloc per correu electrònic i d'allà al diari. Per tant, això està resolt. A l'hora normal que comprem el diari tindrem els resultats de tots els pobles, pel que fa a les comarques de Girona, i a l'edició nacional tindrem resultats i anàlisis de les principals poblacions de tot Catalunya.

He parlat amb la direcció del diari
sobre la part més important, que és la precampanya i la mateixa campanya. Per dir-ho d'alguna manera, els resultats han passat a ser secundaris i el més important, crec, ara és tot el que es cou abans dels comicis. De fet, ja fa temps que el tema de les eleccions municipals és ja tan important com altres temes de política. El lector ja deu haver comprovat que cada dia surten tres o quatre planes com a mínim que porten l'encapçalament Eleccions municipals. S'estan fent en aquests moments més d'un centenar d'entrevistes a candidats d'arreu de Catalunya. En projecte hi ha un centenar d'anàlisis explicant la situació de les principals ciutats del país. S'hi intentarà reflectir els principals problemes de cada lloc, quins candidats s'hi presenten, etc.

D'acord amb la filosofia que us deia, serà tota la redacció del diari i també de la televisió la que es veurà totalment implicada en les eleccions. Ja en aquests moments s'hi està treballant de valent, segons em diuen des de la direcció, per posar en marxa tot un munt de seccions que ajudin el lector a situar-se. A tots ens fa gràcia saber què fan avui alcaldes que en el seu temps van ser molt coneguts, ja fos per actuacions concretes o per algun detall de les seves actuacions. És previst que a principis de maig el diari dediqui una desena de planes diàries a les eleccions municipals i que en plena campanya podrien arribar a les vint planes diàries. En un diari comarcal com el nostre, cada poble és important i, per tant, s'estarà al cas de tot el que pugui succeir. També hi ha intenció que s'organitzin debats entre els candidats en poblacions concretes, ja sigui organitzats pel mateix diari o la televisió o bé treballant conjuntament amb altres entitats o organismes. Com pot veure el lector, es tracta en molts casos de recuperar accions que ja s'havien portat a terme en altres èpoques.

Un altre punt que el diari tindrà en compte és que a més d'eleccions municipals s'estan preparant eleccions de parlaments de comunitats autònomes. Caldrà, per tant, prestar una atenció especial al País Valencià i a les Illes Balears, d'acord amb la línia del diari, sense oblidar altres comunitats autònomes d'arreu de l'Estat, com és el cas de Madrid i Andalusia, encara que en aquesta darrera comunitat les eleccions les tenim més a prop. Per acabar em comuniquen que la revista Presència també farà números monogràfics sobre les eleccions com a tema principal de cada edició. El que deia al començament, les eleccions municipals són la festa major del nostre diari i, per tant, s'hi posaran tots els mitjans possibles perquè el lector ho sàpiga tot. No m'han parlat de si hi haurà alguna secció d'humor. Jo ho deixo anar per si és possible. Ja sabem que és difícil perquè hi ha poc humor entre els polítics i sempre veuen tres peus al gat. Malgrat tot, crec que seria interessant.

I acabo parlant d'en JAP. Alguns lectors m'han demanat per què no surt l'acudit diari que en Joan Anton dibuixa des de fa més de 30 anys. Ho pregunto i em diuen que s'ha agafat unes vacances. Res a dir, les té ben merescudes. Cada dia, quan em miro l'acudit, penso que té molt de mèrit. Certament que de notícies n'hi ha i moltes donen no per fer un acudit sinó mitja dotzena. Però cada dia, cada dia, ja li ho regalo. Espero que carregui bé les piles i que d'aquí no gaire puguem tornar a gaudir dels seus acudits, interessants per la forma i també pel fons. Ben segur que en Jap recorda com si fos avui aquell dia que va venir al diari a oferir-se. Jo li vaig dir: “Fantàstic, però no tenim ni un duro. O sigui, que nosaltres ens aprofitaren de tu publicant els acudits i tu et donaràs a conèixer.” Per sort, les coses van anar canviant. Jap, torna!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia