Opinió

Ull de peix

Teles

Els canals catalans són Europa, i els espanyols, no

He tingut una avaria televisiva per la qual, durant una setmana, no he pogut veure ni TV3, ni el 33 ni Esports3 ni cap de les altres cadenes catalanes. No he tingut cap altre remei que escoltar els informatius de les cadenes espanyoles. M'he quedat esparverada: criden, parlen de coses que no tenen el menor interès, tenen uns informatius amb escassa presència d'internacional, pontifiquen; si hi afegeixes les tertúlies, les desqualificacions, els insults i la mala bava són aclaparadors; i no parlem de l'humor: esvalotat i vociferant. Quan m'han restablert el servei, ho he tingut clar: els canals catalans són Europa, i els espanyols, no. No ho dic amb ànim de befa ni de menyscapte, sinó com una constatació a peu de pantalla, un treball de camp, com diuen els universitaris. Sobretot els informatius, i en especial internacional, em mereixen un crèdit que en les altres cadenes no he trobat. Errades? Sí, i tant, però el to habitual és suau, precís, ben documentat i plural.

Amb aquest estat d'ànim m'arriba la notícia que Libres e Iguales, que aplega, segons diuen, intel·lectuals anticatalanistes (com ara Mario Vargas Llosa i Albert Boadella, però també Carlos Herrera i Joaquín Leguina, que els déus ens protegeixin), opina que TV3 és “telebasura”. La portaveu d'aquesta plataforma d'“intel·lectuals”, que és una diputada del PP i un alt càrrec de la FAES, es diu Cayetana Álvarez de Toledo, i diu, sense embuts: “La seva actitud [la de TV3] forma part de l'immoral aprofitament clientelista de la crisi econòmica.” I ho diu una senyora del PP, ves què hi farem.

Libres e Iguales, que només fa vuit mesos que existeix, s'ha dedicat en exclusiva a insultar Catalunya i sobretot l'independentisme. Però sembla que ara es regira contra Podemos, potser per un immoral aprofitament clientelista.

La Maria Aurèlia Capmany ja va deixar escrit en algun lloc per què el gran Vargas Llosa se'n va anar tan malhumorat de Barcelona. Ai, la vanitat humana!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia