Opinió

De set en set

Faixes i pals

De barres, n'hi ha d'horitzontals i verticals

El FC Barcelona ha publicat al web oficial fcbarcelona.cat la informació: “El nou equipament del Barça per a la temporada 2015/16”. M'ha cridat l'atenció, d'entrada, un fragment que diu literalment: “Les noves mitges grogues daurades del segon equipament presenten una àmplia barra blava de petits xebrons a la zona del panxell.” Això dels “petits xebrons a la zona del panxell”, una barreja de llenguatge especialitzat i llenguatge genuí, diu molt a favor de la cura que ha tingut el club en el redactat. Segur que ha passat per un servei de correcció, com ha de ser quan es vol fer la feina ben feta.

Però també m'ha cridat l'atenció l'ús de la paraula barra. Sobretot, perquè si llegim la informació completa descobrim que la paraula barra surt en diverses ocasions en referència als nous equipaments. A primer cop d'ull, trobem aquests casos de barra en l'esmentada informació oficial del club. En el primer equipament: “les conegudes franges blaves i granes seran horitzontals, inspirades en les barres horitzontals de les banderes blaugrana que els aficionats onegen els dies de partit al Camp Nou”, “les franges horitzontals s'han vist anteriorment als equips de bàsquet, rugbi i atletisme del FCB, però és la primera vegada en la llarga i rica història del club que l'equip de futbol durà barres horitzontals”, “un rivet groc daurat amb quatre barres vermelles fines envolta la part externa del coll acabat en punta”, “la barra de color groc daurat de la samarreta als dos laterals” i “les noves mitges del primer equipament són de color blau amb una barra grana a la part superior”. En el segon equipament: “i dues barres a la part posterior amb els colors blaugrana al voltant del coll”, “les barres s'allarguen a cada banda dels shorts, en color blau cel”, “un model de color groc daurat amb una barra blava als costats” i, l'esmentat més amunt, “una àmplia barra blava de petits xebrons a la zona del panxell”.

Vaja, que de tot en diuen barres, tant de les franges verticals, que són pals, com de les franges horitzontals, que són faixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia