Opinió

A la tres

Elogi a la tenacitat

Han fet possible el que el PP volia que fos impossible: que se sabés la veritat”

Des de l'any 2006, el dia 3 de cada mes familiars de les víctimes de l'accident del metro de València s'han concentrat a la plaça de la Mare de Déu per reivindicar una investigació a fons sobre el sinistre, investigació que el PP els ha negat des del primer dia. Divendres, 3 de juliol, va tenir lloc la darrera concentració, que en aquest cas no va ser reivindicativa sinó per celebrar la creació d'una nova comissió d'investigació a les Corts Valencianes. Ha estat la primera decisió adoptada pel nou govern valencià, que com era d'esperar té el suport de tots els grups parlamentaris excepte dels populars. Els familiars i amics de les víctimes han hagut de suportar al llarg d'aquests nou anys totes les maniobres possibles del PP per silenciar el cas. Han hagut de patir el menyspreu d'un govern, d'un partit, que, lluny de treballar per aclarir les causes del sinistre, ha fet mans i mànigues per entorpir les investigacions judicials i parlamentàries, amagant proves i, fins i tot, alliçonant els seus testimonis sobre què havien de declarar, en alguns casos faltant a la veritat. Tot per no haver d'assumir responsabilitats polítiques: cap responsable del govern valencià, ni de l'empresa del metro, ha plegat per aquests fets.

Veient aquest tracte deshonest, veient aquest comportament que voreja el delicte, els familiars i amics de les víctimes no han defallit ni un segon i nou anys després poden sentir-se ben orgullosos de la feina feta: han aconseguit que els cas es reobrís als tribunals, hi ha una investigació oberta al Parlament Europeu i es constituirà una nova comissió a les Corts. La tenacitat que ha demostrat l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol ha fet possible el que el Partit Popular, amb Francisco Camps al capdavant, ha volgut que fos impossible: que s'esbrinin les causes de l'accident i que es busquin responsables –si és que n'hi ha. En definitiva, que se sabés la veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia