Opinió

Keep calm

L'estaca

Estirant el fil del procés i el dret a decidir arribem a gratar en debats essencials com ara el de la llibertat d'expressió

El que són les coses. Xavier García Albiol va atribuir a un “excés de zel” el fet que des del seu consistori s'hagués censurat L'estaca en la darrera edició del festival de curtmetratges Filmets, que se celebra a Badalona. “Si jo l'estiro fort per aquí i tu l'estires fort per allà...” L'aleshores alcalde va explicar que la pretensió era que no hi hagués cap cançó ni cap expressió amb contingut polític en la cerimònia. I (és clar) amb aquestes instruccions tan inquietants sembla que a algú se li'n va anar la mà. “Amb bona intenció”, segons l'alcalde. En qualsevol cas, Albiol podrà exposar les seves raons al mateix Lluís Llach, ja que la política propiciarà que a partir del setembre comparteixin hemicicle. Podrà explicar-li, per exemple, en quin fosc racó de la censura imposada té cabuda alguna bona intenció. El cert és, però, que ni aquell alarmant episodi ni la llista de polèmiques i acusacions de xenofòbia que arrossega han aturat la carrera del popular badaloní. Ans al contrari.

I aquí estem. “L'avi Siset ja no diu res, mal vent que se l'emportà”, i a la Catalunya del 2015 cal continuar protegint amb penes i treballs les llibertats més bàsiques. Fins i tot el president del Barça ha hagut d'explicar a The Washington Post que “el FCB sempre ha defensat i defensarà el dret a la llibertat d'expressió” dels seus seguidors. Bartomeu va fer aquestes declaracions diumenge des d'un dels diaris més prestigiosos del món després de rebre una multa de 30.000 euros de la UEFA per les estelades que es van fer onejar a la final de la Champions.

Aquest és el retrat del moment. Estirant el fil del procés i el dret a decidir arribem a gratar en debats essencials com ara el de la llibertat d'expressió. I l'ambient pot acabar semblant tan angoixant com aquesta canícula que ens ofega sense pietat. “Si tu l'estires fort per aquí, i jo l'estiro fort per allà...”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia