Opinió

opinió

Oberts i disposats

La vida política figuerenca ha canviat i, per tant, entrem en una nova etapa emocionant amb la possibilitat d'arribar a nous horitzons o reptes conjunts, col·lectius. Per sort, deixem enrere una majoria absoluta i amb ella, esperem, actituds frontistes o la sensació de tenir un govern sord i cec.

Nosaltres –amb la mà al cor– no hem arribat on volíem, però ara tenim l'oportunitat de fer millor feina durant aquests 4 anys que tenim al davant, amb una actitud constructiva i positiva per un projecte col·lectiu, de TOTS. Els figuerencs ens han donat el suport i la força que creien que havíem de tenir, i segurament és un salt endavant, però tenim ben present que haurem de ser més oberts, més dialogants, més arrelats als barris i que el servei públic que hem d'exercir els electes ha de ser una eina potent per solucionar les problemàtiques, petites i grans, que patim a la ciutat. Tot plegat per aconseguir la millora de la vida dels figuerencs, la seva confiança i el seu respecte.

No som millors que ningú, però també és cert que volem i podem aportar a la ciutat nous projectes, noves idees i maneres de fer. Volem ajudar el govern i volem ajudar la ciutat. Per això tenim sempre la mà allargada a tothom: govern, oposició o ciutadans, per debatre, escoltar i negociar. Sí, som d'esquerres i sí, som independentistes. Que tinguem projectes de ciutats diferents o marcs ideològics o visions diferents davant les problemàtiques –i per tant també davant de les solucions– no vol dir que no puguem arribar a acords. Ara bé, si no hi arribem també és legítim i normal en democràcia.

Els primers passos d'aquest nou govern municipal amb 8 anys de gestió i continuïtat programàtica ens semblen malauradament poc esperançadors. L'últim episodi ha estat el tancament de l'acord amb una part del PP. El pacte amb el PSC no ens va sorprendre, ja que sonaven campanades de boda des de feia temps. Coincidien en l'augment de sous, càrrecs de confiança i projectes de ciutat. La diferencia entre l'stablishment i la gauche divine de la política figuerenca és nul·la. Respostes de centredreta als problemes reals, grans proclames, campanyes de fum per tenir el personal distret i visió electoralista de la gestió municipal. Ara bé, l'últim pas fet per aconseguir un majoria estable i per tant tancar la porta al debat i la participació de TOTS en els afers municipals és de jutjat de guàrdia. El pacte amb un membre del PP és insòlit en el moment que viu el país o amb les polítiques socials que necessita la ciutat. L'Ajuntament i la capital de l'Alt Empordà, amb aquest acord, deixen enrere el compromís que tots tenim per la llibertat nacional i donen una imatge del poder pel poder que pocs entenem. Potser és el primer cop que el govern es treu la màscara i ens permet veure la veritat de la seva manera de fer política. Ens dóna respostes clares a diferents preguntes que teníem; com ara què pensa l'alcaldessa sobre el procés, sobre les polítiques socials d'asfíxia del govern espanyol o dels casos de corrupció que inunden l'Estat i la dreta catalana i espanyola.

Esperem que aquesta deriva erràtica i fosca que han iniciat l'alcaldessa i el primer grup del ple municipal tingui una rectificació clara. No ens podem permetre un govern dividit en qüestions de país i que consolidi la crisi de la ciutat que patim TOTS.

Nosaltres esperem que entengui que rectificar és de savis i que en el ple municipal hi ha altres grups que volem i podem treballar per la ciutat. Això sí, des de la diferència i amb el debat com a eina d'entesa. Mai no ens ha arribat una proposta de mà oberta real des del govern per parlar o treballar junts. Per això no hi ha una altra majoria municipal, encara que sigui per qüestions puntuals o generals pel benestar de la ciutat i per fer front als reptes gegants que tenim davant.

Puc i vull afirmar que, com a presidenta i regidora d'ERC, obrim les portes per escoltar i construir propostes reals amb tots els grups de l'oposició i del govern. Les portes obertes a totes les entitats i ciutadans que necessitin la nostra ajuda. Afirmar amb tota la contundència que estarem al costat de tots aquells que volem un nou país. Incansables com sempre hem estat per la llibertat nacional i social del nostre petit país. Sóc figuerenca, i com a tal vull que Figueres sigui ciutat de referència en aquest nou país: per què no ens hi posem entre TOTS? Si no ho fem, no ens ho perdonarem. Posem tot l'interès i entusiasme a aconseguir-ho, perquè aquests 4 anys, no els tornarem a tenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia