Opinió

Xocolata espessa

Què passarà si guanya el No?

Una de les frases més patètiques d'aquells que són unionistes —però com que no s'atreveixen a admetre-ho s'escuden en un dret a decidir buit— és la que diu que no s'ha explicat bé què passaria l'endemà de la independència. No hi ha pitjor sord que el que no vol sentir. Fa anys que s'acumulen els arguments i només cal l'esforç de seure davant l'ordinador o anar fins a la biblioteca per trobar-los. Una cerca ràpida a la llibreria en línia Amazon del mot “independència” resulta en 88 títols que en parlen a bastament. 88! Economia, diplomàcia, ensenyament, pensions, cultura, ciutadania, Europa, l'euro i mil temes més s'han explicat a bastament amb dades reals i concretes.

El que jo trobo a faltar és precisament el contrari. No trobo cap llibre o web que m'expliqui com ens ho farem per sobreviure si el No s'imposa en el plebiscit del 27 de setembre. Més enllà de les amenaces, insults i improperis, voldria que algú m'expliqués serenament, amb dades a la mà, com ens ho farem si no marxem per cobrar les pensions quan l'Estat esgoti la guardiola del fons de reserva en els pròxims 18 mesos. Vull saber com farem front a un deute extern espanyol de més del 100% del PIB quan el BCE tregui del congelador els tipus d'interès. Necessito saber com mirarem a la cara als nostres fills quan l'Estat acabi de suprimir el sistema d'immersió a les escoles. Els arguments del Sí ja ens els sabem. Algú sap quins són els arguments del No?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia