Opinió

Keep calm

Tuf de ministeri

Ahir, darrere els furgons de la Guàrdia Civil, tot el país va notar aquella intensa i inequívoca olor de merda tan característica dels subterranis madrilenys

Crida l'atenció la profunda ignorància sobre la qual treballen les elits que dirigeixen l'Estat espanyol respecte a la societat catalana. El numeret de la Guàrdia Civil d'ahir pot ser útil –i encara– per impressionar les capes més desinformades de l'opinió pública espanyola però, a Catalunya, només serveix per cohesionar les bases socials del catalanisme. Fins al punt que la CUP, sempre rotunda contra la corrupció, va haver de denunciar el que considera una “operació de guerra bruta” destinada a alterar els resultats del 27-S en favor de l'statu quo.

L'opinió pública catalana està farta de viure en un sistema essencialment corrupte, això és cert. Però no busca la solució dins del règim del 78, ni entre els dirigents presents o futurs del PP o del PSOE. A ningú no li sembla que Mariano Rajoy, el ministre Fernández Díaz o els fiscals que depenen del govern de Madrid els garanteixin un horitzó de transparència i aprofundiment democràtic. Al contrari, actuacions –o, millor, sobreactuacions– com les d'ahir només fan que confirmar, per si encara quedaven dubtes, que l'Estat espanyol no és més que l'instrument més eficaç de perpetuació d'un sistema opac i depredador.

Convergència ha cobrat comissions en el passat? Sí. Això legitima el PP i el PSOE? No. Les clavegueres de l'Estat no es veuen, però sempre es nota que hi són. I ahir, darrere dels furgons de la Guàrdia Civil, tot el país va notar aquella intensa i inequívoca olor de merda tan característica dels subterranis madrilenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia