Opinió

LA GALERIA

100.000 candidats

La Junta Electoral amplia el termini perquè els militars votin per correu

Ja entrem en la recta final. Aquest dilluns tanquem un agost molt turístic i, alhora, influït per una convocatòria electoral excepcional. Demà iniciem un setembre que ha de ser extraordinari en el vessant polític. Ara el més important és mobilitzar-nos de debò perquè la llista del Junts pel Sí arribi als 100.000 candidats. Ara ha arribat el moment que, des de la base, trenquem la por i la manipulació. Ara ha arribat el moment d'unir esforços perquè la gent sigui l'autèntica protagonista d'aquesta precampanya i campanya totalment diferents de les viscudes d'ençà de l'any 1980. El 27-S mereix el màxim esforç.

L'objectiu dels 100.000 candidats de Junts pel Sí és la manera més intel·ligent i efectiva de trencar la por i la manipulació que ens vol imposar l'unionisme assimilacionista. En aquest aspecte es com es decidirà una Catalunya, normalitzada, dins de la UE. Tot depèn del mandat democràtic. Els 100.000 candidats serien una força potent perquè Junts pel Sí pogués superar bé els 68 escons del Parlament. Hem de pensar que si no s'arriba a la majoria absoluta –en les passades eleccions al Parlament, CiU més ERC van sumar 71 escons–, la regressió seria terrible, malgrat que la CUP pugui tenir un bon resultat.

L'objectiu dels 100.000 candidats de Junts pel Sí és el millor antídot polític davant dels tripijocs de la Junta Electoral Central, la qual sembla que vol impedir el vot dels catalans a l'exterior; a banda de les dificultats de tota mena que estan posant les ambaixades espanyoles. Per contra, aquesta mateixa Junta Electoral amplia una setmana el termini perquè els militars votin per correu; a més, cal afegir les actituds de joc brut del ministre Margallo, com en el recent cas de l'Uruguai. A això cal sumar uns pressupostos generals de l'Estat cada cop més centralistes, els quals marginen, com sempre, les inversions productives a Catalunya, i posen en pràctica xantatges del govern espanyol per tal d'impedir a companyies operar a l'aeroport del Prat.

Per totes aquestes raons es fa més necessari que mai assolir la fita dels 100.000 candidats de Junts
pel Sí. La força de la transversalitat política i del compromís cívic amb una Catalunya lliure i sobirania és imprescindible per consolidar unes posicions inequívocament democràtiques, que reflecteixin a tot Europa i el món sencer, la voluntat i la determinació de tot un poble per tal de ser mestre del seu esdevenidor col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia