Opinió

La columna

Números

L'endemà del 27-S l'Estat no enviarà guàrdies civils sinó batallons de calculadores

Es tracta només de les eleccions regionals d'una de les disset autonomies d'un estat de categoria mitjana anomenat Espanya, però el senyor Obama s'ha vist obligat a intervenir amb una breu frase al despatx oval. Han estat dotze paraules amb les quals la premsa espanyola ha omplert desenes i desenes de pàgines, articles i columnes, obrant un miracle multiplicador tan espectacular que només és comparable al miracle de dividir i restar l'aposta ferma i constant d'entre un milió i mig i dos milions de catalans que es manifesten o voten per la independència en la dèria unilateral d'una petita camarilla de polítics entestats en un procés que no importa a ningú.

De les facultats de periodisme en surten cada any alumnes preparats per a l'ofici de l'escriptura i la paraula quan, pel que es veu, a la premsa d'estat el que necessiten són prestidigitadors de la matemàtica, capaços de fer màgia amb els números i sotmetre a un recàlcul constant les aspiracions de la societat catalana. Els diaris espanyols que presumeixen de llibres d'estil rigorosos i sensats recomanen, per a les informacions, sempre objectives és clar, un llenguatge precís que defugi les metàfores i les ambigüitats del llenguatge. Però, en canvi, sotmeten l'aritmètica de la política catalana a una sèrie d'hipèrboles i anàfores i polisíndetons amb els quals els seus lectors acaben amb la idea que, a Catalunya, dos més dos mai no sumen quatre, sinó que tot és culpa d'Artur Mas.

L'endemà del 27-S els números de Catalunya aniran a examen, però que ningú no es pensi que això serà el final de curs. Si guanyen les candidatures inequívocament independentistes en escons però no en vots, l'Estat no enviarà guàrdies civils sinó un batalló de calculadores per demostrar al món que en realitat la independència ha perdut i que això no era l'elecció dels 135 diputats del parlament regional d'una de les disset autonomies d'un estat de categoria mitjana anomenat Espanya, sinó el referèndum que no ens deixen fer perquè saben que, en un de real, ara no els sortirien els números.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia