Opinió

A la tres

A la sala civil i penal del TSJC

“L'ANC i Òmnium conviden a escriure al TSJC per demanar que s'arxivi la causa oberta pel 9-N”

Escric aquestes línies com a ciutadà que va exercir, com moltes altres persones, el dret a votar en el procés participatiu del 9-N. En aquella data, 2,3 milions de persones vam exercir el dret democràtic de votar i expressar l'opinió sobre si volíem que Catalunya esdevingués un estat, i si aquest estat havia de ser independent.

Els vull EXPOSAR que aquest fet va tenir lloc després de nombroses i multitudinàries manifestacions en les quals es reunien milions de persones a favor de la voluntat de crear un estat propi i de poder expressar l'opinió sobre el futur de Catalunya. Fou així com, fruit d'una demanda popular, les institucions catalanes van posar les urnes el 9-N, duent a terme aquell dia un acte democràtic, participatiu i pacífic.

És així com apel·lo a la seva condició de conciutadans i a la seva consciència per determinar que, en un estat democràtic com aquest en el qual vivim, és un contrasentit que es consideri delicte una consulta que pretén conèixer l'opinió de la ciutadania per exercir l'acció política.

Per tots aquests motius, com a particular els escric per DEMANAR-los que s'arxivin les causes obertes contra l'exvicepresidenta del govern, Joana Ortega; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ja que ells van ser uns ferms transmissors d'un clam popular que exigia una consulta democràtica. En cap cas posar les eines de la democràcia, és a dir, posar les urnes, pot ser constitutiu de delicte i, si ho és, aleshores els encausats hauríem de ser tots els ciutadans i ciutadanes que vam demostrar conformitat amb la decisió d'anar a votar el 9-N.

Moltes gràcies
per la seva atenció.


Xevi Xirgo
(Us podeu descarregar
la carta al web de l'ANC
i al d'Òmnium)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia