Opinió

La columna

Més que motivats

Qui deia que la justícia espanyola era lenta s'haurà de menjar aquestes paraules

Com no podia ser d'una altra manera, Catalunya serà la gran protagonista de l'inici de la campanya de les eleccions espanyoles, gràcies a la col·laboració estel·lar del Tribunal Constitucional, que deu haver agafat gust a això de sentenciar i tombar allò que acorda un Parlament triat democràticament pels ciutadans. Avui, si no hi ha cap daltabaix d'última hora, es farà pública la sentència que declara inconstitucional la declaració de desconnexió aprovada el 9 de novembre passat. Qui deia que la justícia espanyola era lenta s'haurà de menjar aquestes paraules, ja que en només vint-i-cinc dies els magistrats del tribunal que vetllen per les essències de l'Estat espanyol ja hauran fet la feina, donant, així, més munició a tots aquells que estan disposats a impedir per terra, mar i aire la independència.

No hi ha dubte que l'alt tribunal està més que motivat, supermotivat, quan es tracta de Catalunya. Ara bé, només si és per crear jurisprudència sobre qüestions relacionades amb el procés engegat per aconseguir un estat propi. Perquè d'excepcions n'hi ha, com per exemple la llei que va prohibir a casa nostra les curses de toros, normativa que va ser considerada un sacrilegi pel PP i que fa ni més ni menys cinc anys que està damunt la taula de ses senyories. Són precisament cinc anys els que han passat també des que els populars van recórrer davant del Constitucional la llei de l'avortament aprovada pel govern de Rodríguez Zapatero, i encara estem esperant. Si ha passat temps, que Rajoy li ha donat temps per reformar-la, encara que no tan com hagués volgut.

Veurem ara si el Tribunal Suprem té la mateixa diligència que està demostrant el Constitucional per resoldre el recurs presentat pel govern davant del Tribunal Suprem contra les condicions específiques imposades a Catalunya per l'executiu espanyol per accedir al FLA. Sospito, en aquest cas, que els magistrats no estaran tan motivats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia