Opinió

Full de ruta

Si tu no hi vas, ells guanyen

Tots sabem que del resultat se'n farà una lectura en clau catalana

Tant si els independentistes van a
votar com si es queden a casa, avui Catalunya elegirà 47 diputats del Parlament espanyol. En unes eleccions només es compten els vots a les candidatures; per això, tots els vots que no vagin a un partit independentista afavoreixen, sense voler-ho, els partits que volen continuar essent una comunitat autònoma del regne d'Espanya.

Per guanyar la llibertat hem d'aprofitar totes les oportunitats d'explicar-nos. Hem de ser a tots als ajuntaments del país, al Parlament de Catalunya, a Madrid, a Brussel·les i a totes les organitzacions internacionals on puguem tenir veu pròpia per dir que tenim dret a ser
un estat independent.

És clar que les eleccions espanyoles no són un plebiscit sobre la independència de Catalunya, però tots sabem que del resultat se'n farà una lectura en clau catalana. Si a Catalunya guanya Ciutadans o Podem, tots voldran deixar enrere el debat sobiranista, considerant que hem tocat sostre. En canvi, si guanya un partit independentista, ho reconeguin o no, serà la dada que més preocuparà els poders de l'Estat i marcarà, sens dubte, la política espanyola des de la mateixa nit electoral.

Els que llegiu aquesta columna abans de les vuit del vespre, us demano un favor. Agafeu un full de paper i apunteu deu noms de persones que desitgen que et quedis a casa i no votis. Sí, deu persones que volen que els independentistes passin d'aquestes eleccions. Molt probablement, entre els primers noms que escriuràs hi haurà els de Rajoy, Rivera,
Aznar, Pedro Sánchez, Felip VI, Duran i Lleida, Cristóbal Montoro, Rodrigo Rato, Paco Marhuenda, Soraya Sáenz de Santamaría, Wert, Vidal-Quadras, García Albiol, Juan Rosell, el lobby Puente Aéreo i una llista molt més llarga. Tots ells, no ho dubtis, segur que aniran a votar.

A Catalunya, els 330.000 ciutadans que el 27-S van fer confiança a la CUP
tenen el deure d'anar a votar una opció independentista. Aquests vots poden decidir quatre o cinc diputats i donar una victòria independentista a ERC. Aquest és el missatge més clar a Madrid i al món que no ens rendim i que volem guanyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia