Opinió

LA GALERIA

Temporada de festivals

Abans, ja no recordem quan, els festivals eren per a l'estiu, com les bicicletes. Ara n'hi ha tot l'any, no només a Girona

Pensava en Bugs Bunny i l'ànec Daffy, discutint eternament si era temporada de conills o temporada d'ànecs, per a desesperació del pobre Elmer, caçador sense fortuna. Aquí no hi ha cap dubte: vivim en contínua temporada de festivals, com a Almodóvar & McNamara els passava amb les rebaixes. Abans, ja no recordem quan, els festivals eren per a l'estiu, com les bicicletes. Ara n'hi ha tot l'any, no només a Girona, autoproclamada “ciutat de festivals”, sinó a tot arreu. I quan hi ha temporada baixa –els mesos de desembre i gener, des del final de la poderosa Temporada Alta fins a l'iconoclasta Pepe Sales– els festivals continuen fent notar la seva presència, avançant noms d'artistes i projectes amb molts mesos d'antelació, per vendre algunes entrades anticipades aprofitant l'orgia consumista del Nadal i campanyes com la recent Girona 10, o simplement per marcar terreny en un món en què la competència és cada vegada més ferotge i el públic es fragmenta i es desorienta fàcilment davant d'una oferta aparentment inabastable.

Demà es farà publica la programació completa de Strenes –del 2 al 24 d'abril–, en els pròxims dies s'anunciarà el que encara no s'ha avançat del Black Music Festival –del 3 al 20 de març–, i abans d'acabar la primavera Girona estrenarà el nou festival-congrés Plot Series Fest, dedicat a la ficció televisiva per capítols, i celebrarà noves edicions del festival literari Mot, compartit amb Olot; del multidisciplinari Inund'art, i dels musicals Girona A Cappella, Festivalot i In-Somni, per quedar just a les portes de les Nits de Clàssica i el tradicional i popular Undàrius, en els primers dies de l'estiu... I tot just haurem arribat al mig del calendari de Ciutat de festivals.

I mentrestant, ja han començat a llançar noms el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols –Manolo García i Estopa– i el Festival Castell de Peralada, que celebrarà el 30è aniversari amb un altra gran producció operística, Turandot, de Puccini. També arribarà a les 15 edicions l'Acústica de Figueres i ja sabem que Sopa de Cabra actuarà a Roses al juliol, dins de Sons del Món, i que l'(a)phònica de Banyoles tindrà lloc del 24 al 26 de juny i l'Actitud de Vidreres, del 29 al 31 de juliol. Són només les primeres dades d'un estiu en què, ja sense l'enyorat popArb, els festivals tornaran a ser protagonistes... com la resta de l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia