Opinió

De set en set

Enquesta

És agosarat pensar que a partir de demà l'entorn canviarà molt

Ha arribat l'hora de l'enquesta definitiva. Els darrers dies ens hem alimentat de previsions de vot de tota mena, si bé amb tendències comunes, però ara és l'hora de la veritat i aquesta nit tindrem el resultat d'allò que vol la gent d'aquest conjunt cada vegada més indefinit que alguns en diuen Espanya. Després, si les previsions no fallen, veurem tot un exercici de sumes i restes per intentar fer govern i liquidar un munt d'interrogants. Segur, s'hauran de fer noves enquestes.

És agosarat pensar que a partir de demà l'entorn canviarà molt i s'iniciarà un procés de canvi radical, quan els pactes posteriors ja miraran d'aigualir qualsevol bri d'esperança, tot i que les urnes les carrega la democràcia i l'última intenció és imprevisible. Però, a la recerca del temps perdut i en clau catalana, és important participar en les eleccions i reforçar amb el vot les opcions democràtiques, nacionals i progressistes. L'oferta és sobre la taula i cal no equivocar-se al triar la papereta.

El ventall d'opcions és clar, com també estan ben definides les propostes que cal descartar. Des de la necessària salut democràtica, cal descartar les opcions que es fonamenten en la mentida i es mouen entre les clavegueres de les brutes aigües residuals. Els darrers dies han mostrat, novament, la part més fosca dels fills del franquisme, com una segona part de la conxorxa Aznar-Acebes que, el 2004, va fer perdre les eleccions als populars mentiders.

No ens equivoquem, siguem valents i ajudem a fer una bona enquesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia