Opinió

opinió

Anar per feina

La Comissió Europea revisarà avui la situació de les finances espanyoles. Determinarà que el govern central va desatendre les recomanacions de l'Ecofin per reduir el dèficit i no va prendre mesures efectives per corregir-lo. En temps normals, Espanya hauria de pagar una multa (fins al 0,2% del PIB, fins a 2.000 milions). Tot indica que Itàlia, França i fins i tot Alemanya perdonaran la multa per no fer trontollar més del que cal el pacte d'estabilitat europeu. Ara, des d'Europa només és prega que s'aclareixi el panorama polític espanyol posterior al 20-D i al 26-J. Volen fer moltes reformes.

Es fa difícil entendre el calendari postelectoral que permet allargar els terminis eternament. Anant malament, els terminis poden esgotar-se i haver d'anar a unes terceres eleccions repetides que ningú en veu baixa descarta.

Ara mateix hi ha una forta pressió exterior que preveu fins i tot perdonar la multa que avui li havia de caure a Espanya a canvi que s'enllesteixi un govern immediatament. La Moncloa, fins i tot, ha elaborat un calendari que veurem si es compleix. Un calendari ràpid per visualitzar un govern abans de l'agost.

Caldrà veure la capacitat a partir d'ara que tindran els que remenen l'olla del govern en funcions, del partit guanyador i de l'oposició per complir un calendari que té les següents dates: el 9, el comitè federal del PSOE pot decidir en quin format vol fer Rajoy president; el 19 es constitueix el Congrés i amb el nomenament del nou president de les Corts visualitzarem com van els pactes; el 21, el rei començarà les consultes; el 23 encarregarà a Rajoy formar govern; el 26 hi haurà el primer debat d'investidura; el 28, el segon debat, i el 29 es formaria el nou govern. Un calendari ideal, però Europa, lluny de revisar les finances espanyoles, el que vol és anar per feina i afrontar les reformes europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia