Opinió

opinió

Ganes de Partit Demòcrata Català!

El Partit Demòcrata vol arribar a sectors amplis, sense una ideologia rígida ni tancada

Les coses no són per sempre: neixen, creixen i donen pas a altres vides. Passa amb empreses, institucions, entitats. Avui repensem els instruments polítics al servei del país. CDC es va crear per reconstruir un país, per construir un autogovern; i es va fer amb nota molt alta. Ara estem construint un estat. És un objectiu més ambiciós i necessita instruments posats al dia. Un nou país requereix un nou partit. És un naixement que dóna vida a una criatura. I hi volem ajudar.

Precisament per això ho volem fer de manera nova: desdoblant la presidència, formant un tàndem i, a més, desdoblat per gènere. Això va en la línia de reforçar nous lideratges a la direcció i, alhora, mantenir el coneixement i l'experiència acumulats. Fins ara al nostre antic partit, Convergència, només hi havia hagut presidències basades en el lideratge molt fort d'una sola persona. Ara en serem dues. Sorprèn potser per la novetat i pel moment. Però és que res del que hem fet en aquest procés tenia precedents. Aquesta fórmula ens ha de permetre relligar bé els actius del passat i del present amb el futur que vindrà, que de fet ja està venint.

El Partit Demòcrata té la voluntat d'arribar a sectors amplis, de ser flexible, d'adaptar-se als temps canviants, i de tenir un ideari prou ampli perquè s'hi senti identificada gent diversa. No ens basarem en una ideologia rígida i tancada. Volem un estat per a Catalunya, dins de la Unió Europea. El model de país i de societat que defensem té uns perfils diferents dels de la resta. Diferents en com s'ha de crear activitat i riquesa, en com han de ser els pilars del benestar, en com ha de ser la relació pública i privada, en quin ha de ser el model fiscal, en com s'han d'orientar les relacions internacionals, la vivència cultural, la seguretat, la defensa i en molts altres aspectes. També buscarem els punts d'entesa amb les altres forces polítiques, que són molts, i la interlocució sincera amb entitats, agents econòmics i socials, i amb tota la gent. Com a força central del país que volem ser, sabem per experiència que hi ha possibilitats d'entendre's amb tothom que hi posi una mica de voluntat, i que sigui capaç de generar confiança.

Tenim moltes ganes de fer-vos arribar el nostre missatge i la nostra petició. Un missatge d'il·lusió i esperança pel que el nou Partit Demòcrata Català pot aportar al present i al futur del nostre país, de tots nosaltres; i una petició de suport a la nostra candidatura, la d'Artur Mas i Neus Munté amb l'objectiu que com més gent millor s'aplegui al voltant d'aquesta nova força, que posem des d'ara al servei de tothom. Sense el vostre suport res d'això no només no és possible, sinó que dubtem que fos desitjable. Per això us el demanem. A canvi, nosaltres us entregarem el millor de nosaltres mateixos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia