Opinió

Full de ruta

#TotsSom72

Què farà ara el TC? Imposarà una multa als grups de JxSí i la CUP? Suspendrà els diputats que han votat les conclusions de la comissió del procés constituent?

Una vegada més ahir va quedar ben clar al Parlament que hi ha una majoria que vol i treballa per a l'Estat propi, i que tirarà endavant totes aquelles iniciatives que facin falta per aconseguir-ho. Davant d'això el govern espanyol i el PP insisteixen a recórrer al Tribunal Constitucional per intentar aturar per enèsima vegada el procés endegat a Catalunya, cridant alhora al PSOE, C's i Podem a fer pinya per defensar l'estat de dret, el seu estat de dret. La pregunta és, i ara què faran? La darrera reforma del TC, feta a mida per lluitar contra l'independentisme, preveu que l'alt tribunal pugui sancionar econòmicament i fins i tot suspendre tots aquells que desatenguin els seus requeriments. Què farà ara el Constitucional? Imposarà una multa als grups de Junts pel Sí i la CUP? Suspendrà de les seves funcions els diputats que han votat les conclusions de la comissió del procés constituent? Suspendrà només els 72 que han votat que sí? O també rebran els onze del no? O caldrà esperar que la fiscalia actuï d'ofici (per dir-ho d'alguna manera) contra ja veurem qui del Parlament.

Vist tot plegat, és clar que no hi entenen res. No entenen que aquí, vista la impossibilitat de fer les coses seguint les seves normes, ja estem en una altra pantalla. El Constitucional ja no fa por, va perdre credibilitat i respecte quan va passar per la piconadora una llei gens menyspreable com l'Estatut, norma referendada en referèndum pel poble català. En els seus darrers pronunciaments, tot i intentar fer algun equilibri, no s'ha estat d'imposar la lectura més convenient per als interessos unionistes. En el cas que ens ocupa, estem davant del pronunciament d'un Parlament elegit democràticament, un pronunciament que ha estat adoptat per la majoria. Veurem, doncs, fins on arribarà el TC, si actuarà o no contra els diputats que han donat prioritat al mandat dels ciutadans abans que al d'un tribunal. Uns diputats, senyors magistrats, que no estan sols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia