El lector escriu

La nova llei del menor: una oportunitat perduda

El Congrés ha aprovat la nova llei orgànica de protecció de la infància. És una oportunitat perduda perquè no s'aborda un dels principals problemes del nostre sistema. A diferència del que passa en els països del nostre entorn, aquí un tècnic pot, per la via estrictament administrativa, declarar el desemparament d'un menor i arrencar-lo de la seva família i portar-lo a un centre o a una altra família. Sense dret a una defensa efectiva, sense garanties judicials de cap tipus, sense intervenció de jutges o fiscals.

El risc d'arbitrarietat en la presa de decisions que es basen moltes vegades en sospites, trucades anònimes, indicis... és molt elevat, i està a la base de la gran quantitat de queixes que les famílies fan davant de tanta injustícia.

A Catalunya només preocupava de qui serien les competències en temes com les adopcions i coses per l'estil, sense entrar en el fons del debat. Una llàstima. En definitiva, una oportunitat perduda de millorar un sistema que necessita reformes urgents.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia