Política

setge a l'1-O

La Unió Progressista de Lletrats de l’Administració de Justícia demana protecció

L’UPSJ ha reclamat al ministre de Justícia, Rafael Catalá, i al conseller de Justícia de Catalunya, Carles Mundó, protecció per als integrants d’aquest cos

UPSJ: “A la vista de la incertesa actual, hem d’estar en espera dels esdeveniments i per això desitgem traslladar a tots els companys un missatge de tranquil·litat”

La Unió Progressista de Lletrats de l’Administració de Justícia (UPSJ) ha reclamat avui al ministre de Justícia, Rafael Catalá, i al conseller de Justícia de Catalunya, Carles Mundó, protecció per als integrants d’aquest cos davant la situació política a Catalunya. D’aquesta forma la UPSJ se suma a idèntica petició que va formular dilluns passat el Sindicat de Lletrats de l’Administració de Justícia (SISEJ).

En un comunicat, la UPSJ demana “el màxim respecte i protecció del personal que treballa en aquest àmbit, especialment del Cos de Lletrats de l’Administració de Justícia, com a directors de l’Oficina Judicial”. La UPSJ explica que ha decidit emetre aquest comunicat “davant l’actual situació política que es viu a Catalunya”.

Aquesta associació manifesta el seu “compromís amb la legalitat i la defensa dels drets fonamentals i de les llibertats públiques del conjunt de la ciutadania”. A més expressa el seu “suport i solidaritat als lletrats d’administració de justícia que estan desenvolupant la seva feina a totes la causes, fins i tot les mediàtiques i complexes”. “A la vista de la incertesa actual, hem d’estar en espera dels esdeveniments i per això desitgem traslladar a tots els companys un missatge de tranquil·litat, sempre defensant la legalitat i recordant que som un cos professional de caràcter nacional i jerarquitzat”, afegeix. Aclareix que “com professionals” que són es mantenen “al marge de les qüestions polítiques” i recorden que desenvolupen “un servei públic”.

La UPSJ acaba fent “una crida als representants polítics perquè abordin des del diàleg la problemàtica existent i es contribueixi a solucionar aquesta difícil situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona