Política

Política

Jo també soc en Cornellà!

Veïns de Celrà han fet un vídeo de suport al seu alcalde en què tots es responsabilitzen de les claus del col·legi electoral (Can Ponac)

Ningú pot negar que a Celrà s’agafen amb humor les amenaces de l’Estat. Al municipi han decidit donar novament suport al seu alcalde, Dani Cornellà, que com tants altres alcaldes del país està amenaçat amb represàlies perquè dona suport al referèndum i té el sediciós propòsit de fer obrir els col·legis electorals diumenge. Ho han fet a través d’un vídeo filmat a la plaça de davant de l’ajuntament, en què tots els participants porten una careta amb el rostre del seu alcalde –menys ell, és clar, perquè ja s’assembla a ell mateix–. Una veu en off reclama al principi del vídeo qui és responsable del col·legi electoral. Cornellà, enfocat amb un inquisitiu primer pla, admet la responsabilitat: “Soc jo.” La veu li reclama que entregui les claus, i ell els dirigeix cap a una banda. El que segueix és un seguit de presumptes Danis Cornellans al més pur estil Espàrtac. En el film, els companys de l’heroi s’aixequen i asseguren ser Espàrtac per protegir el seu líder dels malèvols romans. Tots son Espàrtac, diuen, i així tots assumeixen la responsabilitat dels actes de l’exesclau autoalliberat. A Celrà, que se sàpiga, no hi ha gladiadors ni romans. Ni en Cornellà és Kirk Douglas. Però tots són Dani Cornellà quan es tracta d’assumir la responsabilitat pel que el seu alcalde està fent. Els alcaldes de mentida del vídeo, en un melodramàtic blanc-i-negre, van mostrant a ritme dels dibuixos animats de la Warner Bros (no, Piuet no hi apareix) el camí als perseguidors cap a les ansiejades claus. Fins a saturar-los. Un autèntic malson per a ells (El malson és precisament el títol del vídeo), que al final es topen amb tot el poble mostrant les paperetes i les claus dringant a la mà de l’alcalde amb un massiu crit de “L’1 d’octubre votarem!” Aquí, ja, res de blanc i negre, sinó en esplendorós color, lluminós com un dia electoral sense tricornis. Una papereta introduint-se en una urna i la frase “Això és tot, amics!” posen punt final a la promoció del referèndum, que és, de fet, una clara resposta del poble a la fiscalia pels seus intents de fer agafar por a la gent. El vídeo es pot trobar al Twitter @danicornella i @ajcelra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona