Política

Un festiu polèmic

L'Ajuntament de Badalona no celebrarà el 12 d'octubre i obrirà les oficines d'atenció al ciutadà

Els funcionaris que vagin a la feina podran fer festa el 9 de desembre

El PP porta el cas a la Inspecció de Treball

El govern municipal de Badalona (Guanyem, ICV-EUiA i ERC) fa un pas més respecte el 12 d'octubre de 2015 i aquest any no seran només els regidors els que vagin a treballar en considerar que no tenen res a celebrar durant la Festa de la Hispanitat, sinó que s'ha acordat amb els treballadors que tots aquells que vulguin poden anar a la feina a canvi de lliurar el 9 de desembre, el que els permetrà fer el pont de la Immaculada.

La mesura afecta principalment a les oficines municipals d'atenció al ciutadà, ubicades a l'edifici del Viver, que obrirà les seves portes aquest dimecres. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, José Téllez, de moment ja es poden garantir uns serveis mínims del 50%. Tot i això, en ser festiu a la resta de l'estat espanyol, els ciutadans només podran demanar informació o cita prèvia i no es podrà fer cap tràmit legal, com ara empadronar-se o tramitar una llicència urbanística.

PP, PSC i C's ho consideren un “brindis al sol” i des de les files populars han anunciat que duran el cas davant la Inspecció de Treball perquè s'investiguin possibles irregularitats a nivell legal.

Ja l'any passat l'equip de govern de Badalona va decidir treballar el 12 d'octubre per les “connotacions” que té aquesta diada, en relació a l'”exaltació del colonialisme i el règim franquista”, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde de la ciutat, José Téllez. Les persones que se sentin espanyoles, assegura, “segur que té millors dies per celebrar-ho”.

Téllez celebra que la decisió del govern municipal serveixi per “obrir el debat” al voltant d'una celebració que, diu, no genera prou consens ciutadà: “Cal revisar-la”. L'obertura de les oficines del Viver, però, serà un fet simbòlic, ja que tot i que funcionaran el servei d'atenció al ciutadà, no es podrà fer cap tràmit legal.

“No és un dia hàbil i les oficines estaran obertes a nivell d'informació i cita prèvia, que són gestions que la gent també fa els dies laborables”, explica el tinent d'alcalde. A dia d'avui, el govern municipal garanteix uns serveis mínims del 50% en atenció ciutadana i assegura que els treballadors estan coberts des del punt de vista legal.

Discrepen d'aquesta visió el gruix dels partits de l'oposició. Ciutadans ho titlla de “brindis al sol”, el PSC parla de 'postureig', mentre que el PP acusa el govern municipal de tenir “una ocurrència més” al servei de la causa independentista. Els partits constitucionalistes lamenten que l'executiu local busqui 'fer-se la foto' més enllà de les repercussions que té la mesura.

El portaveu del PSC, Àlex Pastor, afirma que el guió del mandat municipal “l'ha escrit el mateix humorista dolent que va dir que trauria l'estàtua de Colom de Barcelona”. Pastor ironitza sobre la mesura i celebra que el govern municipal vulgui treballar en festiu per “compensar les mancances de la resta de l'any”.

El grup municipal popular va un pas més enllà i anuncia que portarà el cas davant la Inspecció de Treball “perquè investigui si s'està vulnerant la llei i els drets laborals dels treballadors”. El portaveu del PP, Juan Fernández, denuncia que la decisió forma part d'una “estratègia d'humiliació de part de la ciutadania que pot tenir conseqüències jurídiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona