Política

Rajoy considera “més raonable” ser president amb l'abstenció del PSOE que amb el suport de la CUP

El candidat a president del govern espanyol assegura que està “disposat” al diàleg però demana més “flexibilitat”

El líder del PP i candidat a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que és “molt més “raonable” i “democràtic” arribar a president amb el vot de C's i CC i l'abstenció del PSOE que no pas “amb el suport de la CUP”, en al·lusió al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Ho ha dit durant la seva rèplica a la intervenció del portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs , durant el ple d'investidura d'aquest dijous.

El popular ha assegurat que el seu acord d'investidura amb els partits constitucionalistes –explícit en el cas de C's i tàcit en el del PSOE– “no expulsa ningú” de la política, tal com ha denunciat Homs. Això no obstant, ha assegurat que “és molt difícil arribar a acords davant de plantejaments maximalistes” que, segons ell, fan els partits catalans quan circumscriuen aquest diàleg al “referèndum o referèndum”. Al seu parer, era més fàcil negociar amb polítics com Josep Antoni Duran i Lleida i José Montilla.

També ha rebutjat l'acusació de no voler dialogar amb la Generalitat i ha demanat “més flexibilitat”. “No vull trencar ni destruir ponts. He intentat dialogar amb la Generalitat, però en aquest diàleg jo puc parlar?”, ha preguntat. El popular ha assenyalat que el diàleg no es pot limitar a parlar “de la data i de com es faria” aquest referèndum, sinó que cal abordar allò “que és fonamental”, perquè “jo una imposició no l'acceptaré”.

“Estic disposat a parlar, però jo soc conscient de la meva responsabilitat com a president del govern, i hi ha coses que no es poden esperar ni de mi ni de ningú que vulgui ser president d'aquest país”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia