Política

formació de govern

Homs: “El procés català seguirà, no té marxa enrere”

El portaveu del PDECat avisa Rajoy que la seva “estratègia” judicial contra el procés està entrant en un fase “d'inutilitat”

El diputat català “felicita” el líder del PP per haver aconseguit el vot del PSOE “sense cap proposta i només amb l'amenaça de terceres eleccions”

El portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha assegurat aquest dijous al candidat a la reelecció com a president espanyol, Mariano Rajoy, que “el procés català seguirà i no té marxa enrere” malgrat les “amenaces i querelles” de l'Estat.

El diputat català ha iniciat la seva intervenció al debat d'investidura felicitant Rajoy: “Sembla un mag; sense cap proposta i només amb l'amenaça d'eleccions ha aconseguit que el PSOE el voti a canvi de res”. Al seu parer, ni Rajoy ni el PP haurien de seguir perquè no tenen “cap suport clar”: “Comença una legislatura sense un govern estable, durador o fort”. “Que en aquestes condicions arribi a president, és mal símptoma de com funciona política espanyola. No hauria de ser president i ho serà”, ha lamentat.

Homs ha retret al PSOE la seva anunciada abstenció en la segona votació de la investidura de Rajoy perquè “legitima el PP i les seves polítiques”. “Tenien la clau per al canvi i l'han utilitzada per encimbellar Mariano Rajoy. Han posat el comptador a zero amb les mesures recessives del PP”, ha denunciat. I és que segons ell, “aquest acord d'investidura expulsa els que no pensen com vostès. La majoria dels diputats catalans quedem fora”.

Segons ell, els populars estan “intentant mantenir un marc que s'està trencat”. “Vostès són el motor de la desconnexió catalana. Com a independentistes els donaria els gràcies, si no fos perquè una separació traumàtica és pitjor que una acordada”, ha ironitzat.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que “el procés català seguirà i no té marxa enrere. La seva única resposta són les amenaces i querelles”. Ha avisat Rajoy que ja els tenen agafada la seva mesura: “Ens podran inhabilitar a molts, però després què faran?”, ha preguntat. “Posaran recursos una i altra vegada, però ja els hem agafat la mesura. La seva estratègia tendeix a la inutilitat”, ha reblat.

Homs ha explicat a Rajoy que és la seva responsabilitat “portar les coses per un camí de diàleg o de confrontació”. “Té a les seves mans mantenir la confrontació o obrir el diàleg. El referèndum és l'única sortida democràtica i la forma més civilitzada de resoldre les diferències”, ha sentenciat.

Homs ha afegit que “sigui quina sigui la decisió del poble català nosaltres l'acatarem sempre”. “Farà vostè el mateix?”, ha preguntat.

Finalment, ha qualificat de “provocació” l'oferta de diàleg de Rajoy i li ha recordat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat disposat a negociar una consulta vinculant amb Madrid, a més de posar sobre la taula mesures per a l'entesa entre els dos governs: “Més propositiu no es pot ser; vostè què proposa?”, ha demanat a Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona