Política

La Diputació modernitzarà Lloret amb 600.000 euros

L'alcalde, Jaume Dulsat, avança que el Patronat de Turisme s'afegirà durant tres anys al pla de reconversió turística

En Lloret Sí se Puede i el regidor no adscrit avalen el pressupost del 2017

La Diputació de Girona modernitzarà Lloret de Mar i aportarà 600.000 euros al pla de reconversió turística. L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (CiU), va avançar-ho en el ple ordinari d'ahir a la nit. L'aportació la farà el Patronat de Turisme de la Costa Brava, ens autònom de la Diputació, en tres anys: 200.000 euros el 2017, 200.000 el 2018 i 200.000 el 2019.

Dulsat va assenyalar que la decisió de la Diputació es va concretar en l'última reunió del Patronat de Turisme. L'elecció de Lloret –va dir l'alcalde, vicepresident de la Diputació– va causar sorpresa entre els representants d'altres municipis.

El pla de reconversió turística vol actualitzar el municipi com a destinació de milions de visitants –més d'1.100.000 viatgers i més de 5.110.000 pernoctacions el 2015–. La Diputació s'afegirà a una estructura en què hi ha l'Ajuntament, la Generalitat i la Mesa Empresarial de Turisme.

El conveni entre les tres parts va ser signat el 31 de març de 2014, però no va ser presentat a Lloret fins al 18 de febrer de 2015. Aquell dia, amb Romà Codina (CiU) d'alcalde, els promotors van presentar 29 propostes a materialitzar-se abans del 2020.

L'avanç de Dulsat va venir al final de la discussió de l'aprovació del pressupost municipal pel 2017 (65.868.146,63 milions). Hi va haver tretze vots a favor dels comptes: els onze de l'equip de govern –sis de CiU, tres del PSC i dos d'ERC-Avancem–, el de Paulino Gracia (En Lloret Sí se Puede) i el del regidor no adscrit, Enric Martínez. Els quatre del Millor, els dos d'ICV-EUiA i els dos de Ciutadans s'hi van oposar. Dulsat va agrair el vot “intel·ligent” de Gracia i de Martínez. El batlle i el regidor d'Hisenda, Albert Robert, van rebatre les crítiques de “falta de lideratge” de Marc Fuertes (Millor) i Xavi Rodríguez Pacios (ICV-EUiA).

Els portaveus dels dos socis de govern, Antonio Lorente (PSC) i Jordi Orobitg (ERC-Avancem), van admetre que el pla econòmic i financer a què està sotmès l'Ajuntament li limita el marge de maniobra. El pla va ser aprovat per ple el 29 de febrer.

Els sous dels policies

Lorente va dir que estan “collats” pel pla, i Orobitg va avançar que atendran les reclamacions salarials dels agents de la policia, que es van queixar en el ple de l'abril. “Els 65,8 milions ens donen les bases perquè no tinguem les restriccions que tenen a veure amb les remuneracions de la policia local, que és una reivindicació legal.”

D'altra banda, l'Ajuntament va aprovar una moratòria d'un any en l'obertura d'habitatges d'ús turístic (HUT) per “endreçar” el sector, segons el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat (ERC-Avancem). L'equip de govern prepara una ordenança d'HUT.

LA FRASE

Sembla que aquí no hi ha lideratge, però hem de fer les coses bé. Quan ho tinguem a punt, ho direm
Albert Robert
REGIDOR D'HISENDA (cIu)

LA DATA

31.03.14
Va ser
el dia que el govern, l'Ajuntament i la Mesa Empresarial de Turisme van signar el pla per modernitzar Lloret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona