Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

El PSC de Malgrat “allarga la mà” als grups de la moció

L'alcalde, Joan Mercader, fa un comunicat en què destaca la feina feta i aposta per generar més complicitats

El PDeCAT local fa pinya amb els dos regidors perquè no se'ls obri cap expedient

“Pensant sempre en el municipi, després d'assabentar-me del trencament del pacte de l'equip de govern amb JxM per la premsa, iniciaré una roda de contactes amb tots els partits polítics, per això, per prioritzar el present i el futur de Malgrat.” Amb caràcter conciliador i de mà oberta, i fent balanç de la feina feta en aquest any de govern amb Junts per Malgrat, l'alcalde, Joan Mercader (PSC), va parlar finalment ahir a través d'un comunicat en què es constata la voluntat de trobar noves aliances perquè finalment la moció de censura presentada dimecres per Junts per Malgrat, el PDeCAT, ERC i la CUP no prosperi en el ple extraordinari previst per l'1 de febrer. En l'escrit, Mercader insisteix en la voluntat i el compromís de diàleg que ha encetat en aquest nou mandat recordant que: “Hem obert les juntes de govern local, hem creat la junta de portaveus, hem rebut un premi per la transparència i vam crear les regidories d'Igualtat i Gent Gran, Participació i Transparència”. Un avís per a totes les forces polítiques que està disposat a parlar i que no dona res per perdut fins al darrer moment.

D'altra banda, la reunió de dimecres entre representants de la direcció comarcal i nacional i l'agrupació local del PDeCAT va demostrar la fortalesa del grup municipal. Fonts coneixedores de la trobada van assegurar que l'agrupació havia fet pinya amb els dos regidors, Neus Serra i Jofre Serret, en la decisió de donar suport al canvi de govern a Malgrat.

També hauria expressat al partit el rebuig a la possibilitat que se'ls obri un expedient per no haver acatat la petició de no implicar-se en el procés per fer fora l'alcalde. En aquest sentit, el president del Maresme del PDeCAT, Carles Bosch, va reiterar ahir l'aposta del partit en l'àmbit comarcal d'una entesa entre el PSC i la seva formació a Malgrat, i va avançar que, en cas que prosperi la moció, “es prendran les mesures que es creguin convenients amb els dos regidors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les