Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

Malgrat ja té moció de censura

Junts per Malgrat, ERC, el PDeCAT i la CUP oficialitzen la proposta per fer fora l'alcalde del PSC

Inoperància, falta de transparència, passivitat i pals a la roda al procés, alguns dels arguments esgrimits

Ja és un fet. La moció de censura anunciada pels grups Junts pel Malgrat, ERC, el PDeCAT i la CUP per fer fora l'alcalde socialista Joan Mercader i proposar Carme Ponsa (Junts per Malgrat) en el seu lloc va quedar registrada ahir al migdia. Els portaveus de les diferents formacions, acompanyats de pràcticament tots els seus regidors, van celebrar amb aplaudiments i abraçades l'oficialització d'un procés que, tal com van reconèixer posteriorment, es va accelerar després de l'episodi de l'estelada del ple de dijous passat.

La moció de censura recull vuit motius que la justifiquen i que recullen des d'“inoperància, passivitat i negativa de l'alcalde en l'acompliment dels acords de ple i la seva manca de lideratge i de cultura democràtica” fins a “incapacitat de bastir polítiques clares de transparència i participació” o “incapacitat de diàleg i entesa amb l'oposició, amb l'equip de govern i amb la ciutadania afectada”. La portaveu dels signants de la moció, la regidora del PDeCAT Neus Serra, va completar els arguments destacant la falta d'un projecte global “que planifiqui estratègies per determinar quin model de Malgrat es vol”, i va assegurar que fins ara “hi ha hagut poca determinació i improvisació generalitzada”. La incapacitat de “gestionar, coordinar i donar solució consensuada als projectes i conflictes rellevants i especialment sensibles” i “posar pals a les rodes en el procés d'autodeterminació de Catalunya” completen el rosari de greuges.

Serra va defensar la unió de les quatre forces per un projecte comú de poble que neix “amb la voluntat real de treballar amb transversalitat i amb decisions col·legiades que es prendran amb la participació de tots els grups”. La portaveu del PDeCAT també va respondre a les paraules del president comarcal que rebutjava la moció de censura i anunciava possibles conseqüències contra els dos regidors, la mateixa Neus Serra i Jofre Serret, que li donen suport. “No anteposarem mai els interessos de partit als interessos del poble, i l'agrupació local de Malgrat es mantindrà ferma en aquest compromís”, va comentar Serra.

Poc abans del registre de la moció de censura, Junts per Malgrat va fer públic un comunicat en el qual explicava els motius del trencament amb el PSC, molt semblants als esgrimits en l'escrit de tots els grups. “La manca de comunicació interna en processos decisius pel poble i la consegüent minva de confiança i transparència que aquesta situació ha generat, són el motiu principal d'aquesta decisió”, recull la nota, on s'afegeix que no hi ha hagut comunicació interna i que la formació s'ha hagut d'assabentar d'alguns dels projectes del govern o bé per les xarxes socials o bé pels mitjans de comunicació.

Més arguments

Desavinences, priorització de les propostes del PSC davant de les de JxM “sense tenir en compte les necessitats de la ciutadania” i la falta de compromís per executar els acords de ple s'afegeixen als arguments per marxar. “He parlat amb l'alcalde i hem fet una nota de premsa. El pacte està trencat”, va assenyalar la portaveu de la formació, Carme Ponsa, que va reiterar que la decisió no té marxa enrere i que ha tingut una gestació llarga.

No anteposarem mai els interessos de partit als interessos del poble
Neus Serra
portaveu del PDECAT i dels grups signants de la moció de censura
He parlat amb l'alcalde i hem fet una nota de premsa. El pacte està trencat
Carme Ponsa
portaveu de junts per malgrat

El PSC vol temps per respondre

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), es va mostrar caut ahir en les seves breus declaracions. Mercader va assegurar que no se li havia comunicat oficialment la marxa de Junts per Malgrat i que, per tant, no havia fet el cessament dels càrrecs dels regidors. “Acaben d'entrar per registre la moció de censura i encara no l'he tingut a les mans”, va precisar, i va avançar que la resposta tant d'ell com del seu partit no es faria esperar gaire. Avui hi ha convocada una assemblea extraordinària de l'agrupació local del PSC per tractar de la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona