Política

regne unit

Detenen els primers immigrants sense papers que s’enviaran a Ruanda

El Partit Laborista critica l’anunci del govern fet la vigília de les eleccions municipals a Anglaterra

El ministeri de l’Interior britànic ha anunciat aquest dimecres que ja ha detingut els primers immigrants indocumentats que seran enviats a Ruanda, com a part d’un controvertit pla migratori destinat a dissuadir la immigració il·legal al Regne Unit, segons informa Efe. El ministeri ha dit que les detencions, el nombre de les quals no ha precisat, s’han fet en diverses operacions a tot el país i que continuaran els pròxims dies, després que la setmana passada el Parlament aprovés considerar a Ruanda un “país segur” per enviar-hi els potencials refugiats.

L’executiu també ha assenyalat que ja s’han reservat avions comercials per fer els vols xàrter així com un aeroport, amb la previsió que es noliegin en les pròximes setmanes.

El Partit Laborista ha criticat el govern per haver fet aquest anunci la vigília de les eleccions municipals parcials que es fan dijous a Anglaterra, en les quals s’espera una derrota dels conservadors. “Es tracta d’un programa minúscul amb un cost exorbitant i les bandes criminals [de tràfic de persones] s’adonaran d’aquesta estafa”, ha declarat un portaveu laborista.

El ministre de l’Interior, James Cleverly, ha dit, per la seva part, que el pacte amb Kigali perquè aculli els demandants d’asil que arriben a territori britànic per vies irregulars “és una resposta pionera al desafiament global de la immigració il·legal”. “Els nostres equips treballen a bon ritme per aturar ràpidament els qui no tenen dret a ser aquí perquè puguin enlairar els vols”, ha manifestat. Es tracta d’una tasca complexa, però seguim absolutament compromesos a fer que la iniciativa sigui operativa per aturar les embarcacions que arriben des de França pel canal de la Mànega) i acabar amb el model de negoci de les bandes de tràfic de persones”, ha afegit.

Aquest mateix dimecres els mitjans britànics han informat que un demandant d’asil a qui van denegar la sol·licitud ha estat enviat a Ruanda de manera voluntària en virtut d’un programa diferent del nou pla migratori. En virtut d’aquest altre mecanisme existent des de 2022, s’ofereixen 3.000 lliures (3.500 euros) en concepte d’ajuda financera als qui accedeixin a ser deportats o repatriats als seus països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Renúncia diferida de Junqueras a ERC i comiat definitiu de Rovira

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona