Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

L'oposició de Malgrat promet un govern “obert i transversal”

JxM, ERC, PDeCAT i la CUP expliquen en un acte públic els motius de la moció de censura de demà i els objectius del pacte

Veu única, consultes ciutadanes, projecte de poble i suport al procés, entre els compromisos presos

Un govern obert, participatiu, transversal, amb un projecte de poble i amb una única veu, que pren les decisions en consens, que no tindrà càrrecs de confiança, que facilitarà l'accés a la informació i que no utilitzarà la gestió pública com a arma de confrontació política. Aquests són alguns dels punts destacats de l'acord de govern signat per JxM, ERC, PDeCAT i la CUP, els grups promotors de la moció de censura a l'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), que ahir van presentar en públic. En un acte al Centre Cultural que va generar força expectació i va omplir el local, els portaveus de cada formació van explicar els arguments que havien conduït a la formació d'una alternativa de govern, després que JxM anunciés que trencava el pacte signat a principis de mandat amb els socialistes i que la seva cap de llista, Carme Ponsa, acceptés ser la nova alcaldessa de Malgrat. Precisament va ser Ponsa qui va encetar la presentació, destacant que l'acord amb el PSC havia fracassat davant “la manca reiterada de confiança”, el “menysteniment” cap al seu grup i la “falta de comunicació”. Ramir Roger, el portaveu d'ERC, va remarcar el fet que el seu grup formaria part del nou govern perquè estava convençut que “hi ha alternativa a una manera de governar forjada en el clientelisme i en la imposició”, i va recordar que els republicans havien estat els impulsors del pacte que ja havien ofert als ara companys de viatge sense èxit. La portaveu de PDeCAT, Neus Serra, va tenir paraules d'agraïment pel suport obtingut des de l'agrupació local del seu partit, després que la direcció comarcal desautoritzés la participació dels dos regidors en la moció de censura. “Segur que no caldrà arribar al drama i fem el pas perquè hem patit divuit mesos de desenganys i decepcions continuades amb el PSC”, va explicar.

Finalment, Núria Casajuana, de la CUP, va ser l'encarregada de tancar l'acte, insistint en el caràcter participatiu i transversal de la nova proposta política al capdavant de l'Ajuntament, i va anunciar que una de les primeres mesures que es prendran serà la suspensió del polèmic projecte d'urbanització dels carrers Sant Elm i Llibertat. “Volem recuperar el poble des de baix i per això ens necessitem units i ens tindreu units”, va puntualitzar.

LA XIFRA

10
regidors
integren els grups de JxM, ERC, PDeCAT i la CUP que dimecres presentaran la moció de censura a Malgrat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.