Política

Municipal

El PDeCAT amenaça de fer fora els dos edils de Malgrat

La direcció comarcal els adverteix que no comparteix la decisió d'afegir-se a la moció de censura contra l'alcalde, del PSC

Neus Serra lamenta que no es respecti l'autonomia de l'agrupació local

La direcció comarcal del PDeCAT va advertir ahir als seus dos regidors de Malgrat de Mar, Neus Serra i Jofre Serret, que si s'afegeixen a la moció de censura contra l'alcalde, Joan Mercader, del PSC, se'ls acabarà expulsant del partit. “La nostra voluntat és la de respectar la llista més votada, que va ser la dels socialistes, que va obtenir sis dels disset edils possibles”, va explicar el president dels demòcrates al Maresme, Carles Bosch, que recorda que des del primer moment van manifestar que s'hi oposaven. Bosch aposta “per una entesa” entre els regidors del PDeCAT i el PSC per tal de formar “un govern fort i estable” al municipi. “En el cas que aquesta moció prosperi, tots dos quedaran automàticament desautoritzats i se'ls obrirà un expedient que pot portar a fer-los fora”, insisteix a dir.

L'avís s'ha precipitat després de la convocatòria pública que han fet les quatre formacions –Junts per Malgrat, PDeCAT, ERC i la CUP– per presentar el nou govern municipal que preparen en un acte conjunt, que tindrà lloc dilluns al vespre al Centre Cultural de Malgrat. Amb el lema Obrim finestres, els portaveus dels grups donaran a conèixer els motius que els han abocat a presentar la moció de censura, només dos dies abans de materialitzar-se, ja que el ple està previst pel dia 1 de febrer a les dotze del migdia. Un acord, a més, que asseguren que és “de consens, democràtic i alternatiu”. En aquest sentit, Bosch reconeix que ha demanat als seus dos regidors que no utilitzin el nom de la formació per a fer publicitat de reunions informatives per a una moció que no està avalada pel partit demòcrata.

La portaveu del grup a l'Ajuntament, Neus Serra, lamenta l'actitud de la direcció comarcal després de l'esforç que l'agrupació local ha fet per justificar-los el posicionament que, d'altra banda, té el suport unànime del partit a Malgrat de Mar. “El PDeCAT va néixer amb l'objectiu d'obrir una nova etapa en què, entre altres coses, es respectés l'autonomia local”, reconeix Serra. A més, valora que quatre formacions polítiques ben diferents hagin coincidit en la necessitat de tirar endavant un nou govern municipal “que trenqui amb les formes del passat i les maneres de fer autoritàries”. “Haurem d'assumir l'expulsió, però personalment és dolorós perquè hem donat la cara pel partit en moltes situacions”, hi afegeix Serra, que considera que, malgrat tot, no desaprofitaran l'oportunitat i tiraran endavant la moció de censura.

Relleu en el PSC

D'altra banda, mitja hora abans del ple de la moció se n'ha convocat un altre d'extraordinari perquè el nou regidor del PSC, Sergio Ortín, prengui possessió del càrrec després de la renúncia que va presentar Albert Cuní en la darrera sessió per motius personals.

LES FRASES

Si prospera la moció, quedaran automàticament desautoritzats i se'ls obrirà un expedient
Carles Bosch
president del pdecat al maresme
Ho assumirem, però personalment és dolorós perquè hem donat la cara pel partit en moltes situacions
Neus Serra
portaveu del Pdecat a malgrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Rovira reitera a Sánchez un finançament singular per investir Illa

barcelona
guerra a europa

Kíiv i els seus aliats es reuneixen a Suïssa per fixar les bases del camí cap a la pau

barcelona
Àfrica

Ramaphosa, reelegit president de Sud-àfrica

barcelona
política

Xoc total del fiscal general i els fiscals del procés

madrid
guerra a gaza

Els EUA sancionen al grup israelià Tzav 9 per bloquejar l’ajuda humanitària

barcelona
estat francès

La justícia anul·la l’expulsió de Ciotti i el manté com a líder dels conservadors

barcelona
Cimera del Grup dels Set

El G7 exigeix a la Xina i l’Iran que no donin suport a Rússia contra Ucraïna

Barcelona
guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
Regne Unit

Caterina de Gal·les reapareixerà en públic dissabte a l’aniversari del rei

Barcelona