Política

CARME PONSA

ALCALDESSA DE MALGRAT DE MAR PER JUNTS PER MALGRAT

“Hem demostrat amb escreix que podem i sabem treballar plegats”

Avui es compleix un any de la moció de censura que JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP van organitzar per fer fora el PSC d’una alcaldia que es mantenia inalterable des del 1979

Ha passat un any. Encara ha de justificar la moció de censura davant la ciutadania?
No, o com a mínim no davant de la majoria de ciutadans. Les quatre forces vam prendre la decisió conjunta que Malgrat necessitava un canvi polític de gestió de l’Ajuntament, i vam actuar en conseqüència fent ús d’un instrument legal i democràtic.
Però vostè va governar amb el PSC prop de dos anys abans d’encapçalar el canvi.
Cert. Li vam donar suport perquè crèiem en un full de ruta compartit en què les opinions de les dues formacions es tenien en compte. No va ser així, i ho he explicat moltes vegades aquests mesos. El PSC menystenia la feina de Junts, i ens recordava sovint que érem el soci minoritari i que allà qui manava eren ells. No ens facilitaven informació i la nostra manera de treballar no encaixava amb la seva, més tancada i poc compartida.
Faci-me’n un balanç.
Molt positiu. Hem capgirat la manera de treballar, que ara es regeix per la participació ciutadana, la col·laboració i la transparència.
Els veïns s’han acostumat a participar dels projectes conjunts de poble?
Han rebut molt bé les diferents iniciatives que els hem presentat, però és cert que encara queda camí per recórrer. Abans no hi havia l’opció de prendre part i hi ha moltes ganes d’involucrar-se.
En aquests dotze mesos hi ha hagut anuncis de trencament del pacte cada setmana. Creu que ja es pot afirmar que el govern coral a Malgrat és possible?
És ben cert que determinats sectors han fet molta feina per posar bastons a les rodes i que l’experiència de govern de quatre formacions tan diferents era un repte. Dit això, crec que hem demostrat amb escreix que podem i sabem treballar plegats, per un projecte global que es diu millorar Malgrat funciona. Treballem bé, encara que com a tot arreu hi ha debat i estira-i-arronsa.
Hi ha hagut algun moment en què hagi perillat l’estabilitat del govern?
Cap ni un, i soc conscient que hi haurà gent que no s’ho creurà, però la veritat és aquesta. Tenim ideologies ben diferents, en algunes ocasions contraposades, però allò que tenim clar i que posem davant de tot és que volem el millor per a Malgrat.
L’oposició l’ha qualificat d’alcaldessa de palla.
Van molt equivocats, perquè en aquest curt espai de temps estem tirant endavant molts projectes. Crec que el que han de fer els grups que no governen és oposició seriosa, i no una política d’insult i menyspreu. Els hem allargat la mà diverses vegades per treballar conjuntament i mai no hem tingut resposta. Ah! I aquesta alcaldessa trepitja carrer cada dia, escolta els ciutadans i les seves aportacions i intenta donar solucions als seus problemes. Em poden trobar sempre que vulguin.
No era així abans?
No. El tarannà era diferent.
Un dels episodis més polèmics d’aquest període ha estat el de les banderes. Es va actuar correctament des del govern posant-ne i traient-ne?
La situació política de país també ha condicionat en bona part els diferents episodis de les banderes, però en qualsevol cas a Malgrat vam actuar correctament. Ara oneja l’espanyola perquè ens van fer un requeriment.
De què està més satisfeta?
De la feina que estem fent tots. D’un treball en grup que comença a donar fruits i recull el projecte de poble dissenyat entre les quatre forces. També de la feina de gestió interna que s’està fent per poder ser molt més eficients com a administració al servei del ciutadà. Tenim un poble que s’ha fet gran i li hem de saber construir un futur.
Altres punts calents en aquest any de mandat han estat les obres al carrer Llibertat, la desaparició de Malgrat Turisme, de la gatera o de la unitat canina de la policia.
En cada cas ho hem sabut gestionar, potser no a gust de tothom, però sí amb criteris d’objectivitat i optimització dels recursos públics.
Quin és el seu repte fins al 2019?
Donar sortida als deu compromisos que ens hem marcat com a govern, entre ells la pista polivalent, l’obertura de l’avinguda Mediterrània i l’inici de les millores al passeig Marítim. En alguns hem trobat més dificultats de les esperades, però hi hem invertit més esforços i mitjans perquè es puguin fer realitat.
Es veu en política després del 2019?
M’agradaria. En dos anys no es pot donar sortida a tots els projectes, i crec que encara puc fer molta feina.No hi crec en allargar un càrrec massa anys, però sí els suficients. Per a mi Malgrat ha de ser un municipi d’oportunitats on tothom qui ho vulgui hi pugui viure i treballar i això no s’’aconsegueix en tan poc temps.
Reeditant el quadripartit?
L’experiència ens ha funcionat amb la gent que hi som ara, però seria precipitat preveure i condicionar el què pot passar d’aquí a un any i mig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.