Política

Lupiáñez diu que es va excedir sobre la trucada amb Comín

L'alcalde de Blanes admet que va donar massa detalls de la mort de la nena a l'hospital

ICV-EUiA troba “una barbaritat” les dues notes de l'Ajuntament i Batega parla d'“un ridícul espantós”

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), va reconèixer ahir que es va equivocar dimarts quan va informar sobre la mort de la nena del poble a l'hospital comarcal, diumenge al matí. Lupiáñez havia parlat al matí per telèfon amb el conseller de Salut, Toni Comín, i en el ple d'ahir al vespre va admetre que s'havia excedit a l'hora de fer pública la conversa que hi va mantenir.

En el torn de precs i preguntes, l'alcalde va reconèixer que dimarts havia estat un dia molt difícil. Lupiáñez va considerar que havia pecat de ser massa transparent. “Vaig intentar donar informació i potser en vaig donar massa d'una conversa privada [amb Comín].”

Cal recordar que l'Ajuntament de Blanes va emetre dimarts dos comunicats diferents –a les 12.12 i a les 15.12–. En el segon rectificava el primer i no donava detalls sobre l'atenció que hauria necessitat la nena després de la conversa de Comín amb l'alcalde blanenc.

Reunió amb Comín

Lupiáñez va explicar que demanarà una reunió conjunta amb responsables de l'hospital, representants del comitè d'empresa del centre hospitalari i el mateix conseller de Salut per conèixer la investigació del departament sobre el que va provocar la mort de la nena.

Els portaveus d'ICV-EUiA, Joan Salmerón, i de Batega per Blanes, Jordi Urgell, van criticar la gestió informativa de l'Ajuntament. Per Salmerón, “les dues notes van ser una barbaritat; si no es tenen les coses clares, val més no dir res”. Urgell va lamentar que el consistori fes un “ridícul espantós” i va reclamar un reglament municipal de mitjans de comunicació. “Hi ha notes de premsa que no són verídiques.”

LA FRASE

Vaig intentar donar informació i potser en vaig donar massa d'una conversa privada
Miquel Lupiáñez
alcalde de blanes (PSC)

Volen més ambulàncies pediàtriques

La Federació de Sanitat de CCOO Catalunya i el grup municipal d'ICV-EUiA de Lloret de Mar sostenen que la dotació de dues ambulàncies pediàtriques per a tot Catalunya és insuficient i reclamen un vehicle d'aquestes característiques per a les comarques gironines. Les dues ambulàncies pediàtriques tenen les seus als hospitals Vall d'Hebron de Barcelona i Sant Joan de Déu, però fan servei arreu del territori. “Considerem urgent un replantejament del SEM pediàtric”, manifesten des de CCOO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia