Política

Territori

La Diputació posa en marxa un servei que unifica mapes i dades

El sistema Sitmun permet visualitzar tota la informació cartogràfica, demogràfica i urbanística en un web

La Diputació de Girona posa en marxa des d'avui el Sistema d'Informació Territorial Municipal (Sitmun), un servei que unifica en un sol web tota la informació cartogràfica disponible de la demarcació a diferents escales i permet visualitzar-la incorporant-hi altres dades com ara informació demogràfica o urbanística. Aquesta nova eina, que permet visualitzar des dels polígons industrials d'una àrea concreta fins a la classificació del sòl industrial, es posa a disposició d'ajuntaments, consells comarcals, però també empreses i particulars.

Segons va destacar el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, és “una gran base de dades de referència del territori”, que permet als ajuntaments “treballar des d'una òptica municipal però també amb visió de conjunt de les comarques gironines”. El vicepresident primer de la Diputació, Miquel Noguer, va remarcar que és una eina en benefici del territori. Així, el Sitmun pot servir als municipis a l'hora de planificar polítiques o estudis empresarials ja que permet obtenir, recollides en un únic portal, dades cartogràfiques de diferents organismes oficials. Per exemple, permet veure les dades geogràfiques no només de la Diputació, sinó també de la direcció general del Cadastre, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, entre altres ens de la Generalitat que elaboren cartografia pròpia.

La cap de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Helga Nuell, va destacar especialment el fet que aquesta eina estigui integrada amb el servei de dades estadístiques de la Diputació, el Xifra (Sistema d'Informació Socioeconòmica Local). Aquest sistema funciona a la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida i els consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona