Política

Regull diu que ha penjat la bandera espanyola a l'ajuntament de Vilafranca perquè estava amenaçat d'inhabilitació

L'alcalde del PDeCAT assegura que ha “apurat” totes les opcions i acusa l'estat espanyol de “crear confrontació” al municipi

La CUP convoca una concentració de rebuig contra la decisió del batlle

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (PDeCAT), ha justificat aquest dilluns a la tarda el fet d'haver decidir hissar de nou la bandera espanyola a l'ajuntament assegurant que corria el risc de ser inhabilitat. “No em jugaré deixar de ser alcalde per una cosa banal, que no té cap repercussió positiva pel procés ni pel país”, ha senyalat davant els mitjans amb posat seriós.

Regull ha recordat que la sentència que obliga l'Ajuntament a penjar la bandera és del gener del 2015, i ha detallat que durant dos anys n'ha esquivat el compliment amb diferents estratègies. Fa escassament una setmana, però, l'alcalde va rebre per quarta vegada un requeriment on el jutge l'amenaçava amb inhabilitar-lo si no penjava la bandera en 24 hores, motiu pel qual ha decidit hissar-la al capdamunt de la Casa de la Vila.

Pere Regull ha assegurat que ha “apurat” totes les opcions i ha acusat l'estat espanyol de “crear confrontació” amb una qüestió que fins ara no generava cap conflicte.

Concentració de rebuig de la CUP

La CUP ha emès un comunicat aquest dilluns a la tarda explicant que com que l'alcalde “ha acatat les imposicions de l'Estat espanyol i ha penjat la bandera espanyola” , la formació anticapitalista ha convocat per demà dimarts a la plaça de la Vila una concentració de rebuig contra la decisió de Regull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia