Política

Hongria construeix una segona tanca fronterera

Hongria ha començat la construcció d'una segona tanca a la frontera amb Sèrbia per impedir l'entrada de refugiats, un projecte que costarà 123 milions d'euros. “Aquest sistema redueix a gairebé zero el número d'entrades il·legals”, va explicar György Bakondi, assessor de seguretat del primer ministre, Viktor Orbán.

Planificada en principi només per a la frontera amb Sèrbia, aquesta tanca inclourà càmeres de vigilància que mesuren la temperatura i que s'activen quan algú les toca. El cost de la instal·lació inclou l'ampliació dels centres d'internament per recloure els nouvinguts al país mentre tramiten la seva petició d'asil. El Parlament hongarès ja té una esmena legal proposada pel govern per poder tancar els refugiats mentre esperen resposta a la petició d'asil. Tant Human Rights Watch (HRW) com m el Comitè Hèlsinki pels drets humans van demanar ahir a la Comissió Europea que intervingui per evitar aquest canvi legal.

Diverses ONG han denunciat el tracte “inhumà” que reben els refugiats a la frontera entre Hongria i Sèrbia.

El govern hongarès ja va instal·lar l'octubre del 2015 un sistema de tanques i filats per detenir el flux de refugiats en un moment en què milers de persones fugien de la guerra al Pròxim Orient per anar cap a països europeus, especialment Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia